Lifehack

Befőzési naptár

Ahhoz, hogy egy naptári évet befőzési szempontból is áttekinthessünk, jól jöhet egy befőzési naptár. Itt nyomon követhetjük a zöldségek és gyümölcsök érését, na meg ötleteket is ad, hogy mit is szeretnénk befőzni.

A szeszélyes időjárás változásait persze nem tudja hűen követni, de áttekintést ad a zöldségek, gyümölcsök várható éréséről. A mezőgazdaságilag nem aktív időszakra pedig ötleteket ad a kamránk, pincénk javainak feldolgozására, akár “kármentésre” is.

 

Január:

Ebben a hónapban nem terem a kertekben semmi nekünk való, így kamránk, pincénk javaiból, déligyümölcsökből készítünk konzerveket.

home Barkács cékla

 

Február:

A kirándulásokhoz, munkahelyi tízórainkhoz készítsünk üveges húspástétomokat, felvágottakat!

home Hagymás májas üvegben

home Borjúmájas üvegben

 

Március:

Készüljünk a tavaszi, nyári kirándulásokra, hegyi túrákra, adriai vitorlázásunkra és konzerváljuk már most a készételkonzerveket!

home Sólet üvegben

home Pacalkonzerv

 

Április:

Vagdalthúskonzervek gyártása, illetve húsvéti sonkából készítünk sonkakrémet, pástétomot.

home Vagdalthús 1. (löncshús, luncheon meat)

 

Május:

Talán a május az a hónap, mikor megkezdhetjük az igazi házi konzerválást. Ki mikor kezdi, az már adottság és pénztárca kérdése.

home Eperdzsem (klasszikus)

home Metaxás görög eperdzsem

home Narancsos eperdzsem

 

Június:

Érik a cseresznye, a hazai szabadföldi eper. Elő a konzerves üvegekkel.

home A diabetikus befőzőcukorról

home Metaxás görög eperdzsem

home Sült paprikasaláta

home Agglegénykompót (Rumtopf)

 

Július:

E hónapban aztán igazán sokféle gyümölcsöt tudunk konzerválni. A barack a listavezető, de itt kezdjük a kovászolást is. Mi azonban nem ragadunk le a kovászos uborkánál, hanem többféle zöldséget is beleteszünk a kovászos-sós lébe.

home Pálinkás baracklekvár

home Baracklekvár (klasszikus)

home Kecskeméti kajszibefőtt (pálinkás)

home Az én koviubim

home Kovászos cukkini

home Bikini uborka

 

Ha tetszettek a receptek, látogass el Grocceni receptoldalára:  http://www.grocceni.com

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!