Lifehack

Bográcsos pacalpörkölt

Itt aztán nem szólhat egyetlen finnyás természetű egy szót sem, hogy “megenném én, de a főzés közben olyan erős szaga van”. Kiváló ötlet a pacalt bográcsban főzni, csak hát ne lenne olyan hosszú a főzési ideje. Hát erre találták fel az előfőzött pacalt. Szinte mindegyik multi áruházban kapható 1 kg-os zacskókban 1200-1400 forintos áron. Előfőzött,… Tovább »

Tikhegyi legénybúcsúztató bableves

Legénybúcsút tartottunk a Tik hegyen lévő présháznál. A sok nemes hozzávaló, az elfogyasztott italok, na és persze az igényes, szakértő társaság tette lehetővé ennek a páratlan férfiételnek bográcsban történő megfőzését. Asszonyaink akkor éppen nem tudták megkóstolni, mert nem maradt belőle. Azóta persze számtalan alkalommal elkészítettük és akkor a női nem is elismerte tudományunkat.   Hozzávalók:… Tovább »

Bográcsos körömpörkölt

Igazi ragacsos, cupákos pörköltet főzhetünk a szabadban. Itt aztán nem kell senki előtt zavarban lennünk, hogy kézzel leszopogassuk a csontokat. Jókat lehet rá inni – főleg, ha jól be is erősítjük.   Hozzávalók: 8 sertésláb (köröm), 10 dkg zsír, vagy 1,5 dl olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házipaprika, 1-1 ek… Tovább »

Sertésborda börzsönyi módra

Nagyon finom főétel a lecsós szelet úri változata. Vasárnapi ebéd, vagy vacsoravendég fogadása alkalmából biztos siker. Tovább fokozható a étel értéke, ha erdei gombát használunk.   Hozzávalók: 5 szelet kb 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombapép, 10 dkg zsír, vagy 1,5 dl olaj, 10 dkg füstölt szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 2… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!