Lifehack

Az “emészthető bél”-ről

Szombati ebédhez vásároltam egy hazai terméket. Az áruházban óriási volt a választék és némi hezitálást követően egy hazai termék mellett döntöttem. Jól nézett ki (megszólalásig hasonlított a nürnbergi kolbászkákhoz), nagyobb is volt a csomag és így persze sokkal barátságosabb volt az ára is. Miért ne támogatnánk a hazai ipart?!   Csináltunk petrezselymes újkrumplit, fejes salátát,… Tovább »

Lecsó bográcsban

Hazánk egyik legnépszerűbb nyári étele a lecsó. Miért ne készítsük el szabad tűzön, bográcsban? Higgyétek el, hogy teljesen más, kissé füstös íze lesz a lángtól, szálló pernyétől. Mindenkinek van valami kedvenc kiegészítője (tarhonya, rizs, tojás, kolbász, virsli), amivel aztán egyénivé teszi a lecsót. Sokat csípősen, sőt méregerősen szeretik – jómagam is ezek közé tartozom. Aki… Tovább »

Megtévesztő csomagolások, avagy átvernek

Elolvasok egy régi receptet, amely hozzávalóként egy pohár tejfölt ír. Ezt mindig is úgy értelmeztem, hogy két deci, vagy 200 ml. A boltban kapható 180 ml-es, 170 ml-es, 150 ml-es, sőt most már igen kecses dobozban 130 ml-es tejföl is. Melyiket vegyem, vagy melyikből vegyek kettőt? Előjön belőlem a gonosz – miért teszik ezt velem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!