Lifehack

Barackos gombóc

A sárgabarack érésekor az emberek többsége a befőzésre (lekvár, befőtt), na meg a hulló barackból készült pálinkára gondol és teljesen elfelejti azt a vissza nem térő lehetőséget, hogy főzésre, sütésre is kiválóan használhatjuk ezt a páratlan gyümölcsöt. Talán még a híres magyar szilvás gombócot is megelőzi a barackos gombóc. Itt aztán tudnak érvényesülni azok az… Tovább »

Toportorta (hármas mentes verzió)

A korábbi közzétételt egészítem ki egy újabb változattal. Itt már mindenki tudja, hogy régi családi receptről van szó. Óriási a sikere a Cafeblog-on. Egyszer aztán egy karácsonyon adódott egy speciális helyzet. Olyan vendégeket fogadtunk, kik között volt laktózérzékeny, gluténérzékeny és cukorbeteg. Nosza, akkor alkossunk egy olyan édességet, amely mindenkinek ízlik és egyben teljesíti is a… Tovább »

Toportorta (liszt nélküli diós csokitorta)

Régi családi receptet teszek most közzé, mely liszt nélkül készül. Ideális módon használjuk benne a tojás fehérjét és sárgáját. A tésztája a hagyományos lisztes megoldás helyett tojásfehérje felvert habja, melybe darált diót keverünk.  És még tartozom a bizarr név magyarázatával. Anyukám összeállította és nemsokára tálalta is. Persze kemény volt, mint a kő – ugyanis egy… Tovább »

Gyerekszendvicsek

Mit is adjunk a gyerekeinknek gyereknapra? Hogy szívesen egyenek, hogy maradandó legyen mind számukra, mind pedig számunkra, az idén örvendeztessük meg őket pár figurás szendviccsel! Az nem vitás, hogy nem kis munka, de megéri.   Egy pár ötletet látsz itt, azonban kizárólag fantázia kérdése, hogy másféle kiszúróval, másféle hozzávalókkal Te is kreatív légy!   Kaviáros… Tovább »

Kaviáros macskafej

Gyereknapra készíthetsz macskafej alakú szendvicseket, melyeknek garantáltan óriási lesz a sikere. Az alaposan elmosott macskafej alakú jutalomfalatos doboz lesz a minta. Ezt a kenyérszeletre téve éles késsel kell körbevágni. Szerintem a mérete is pont akkora, amekkora egy gyerekszendvicsnek való.   Hozzávalók: Szendvicskenyér, kaviáros vaj, metélőhagyma (snidling), paprika, kaviár, ketchupos tejföl, mentalevél.Elkészítése:A szendvicskenyerekből macskafej alakú kiszúróval… Tovább »

Lazacos macskafej

Gyereknapra készíthetsz macskafej alakú szendvicseket, melyeknek garantáltan óriási lesz a sikere. Az alaposan elmosott macskafej alakú jutalomfalatos doboz lesz a minta. Ezt a kenyérszeletre téve éles késsel kell körbevágni. Szerintem a mérete is pont akkora, amekkora egy gyerekszendvicsnek való.   Hozzávalók: Szendvicskenyér, füstölt lazac olajban, vaj, citrom, kaviár, metélőhagyma (snidling), paprika, ketchupos tejföl, mentalevél.Elkészítése:A szendvicskenyerekből… Tovább »

Sajtos-sonkás macskafej

Gyereknapra készíthetsz macskafej alakú szendvicseket, melyeknek garantáltan óriási lesz a sikere. Az alaposan elmosott macskafej alakú jutalomfalatos doboz lesz a minta. Ezt a kenyérszeletre téve éles késsel kell körbevágni. Szerintem a mérete is pont akkora, amekkora egy gyerekszendvicsnek való.   Hozzávalók: Szendvicskenyér, vaj, főtt sonkaszeletek, trappista sajtszeletek, metélőhagyma, paprika, fekete kaviár, ketchupos tejföl, mentalevél.  … Tovább »

Spárgás szalámis kanapé

A spárgaszezonban a meleg ételek mellet gondoljunk a hidegkonyhára is. Az alábbi kanapéreceptet nagyon gyorsan elkészíthetjük, ha már megpároltuk a zöld spárgát. Természetesen még gyorsabb, ha konzerv spárgából készítjük.   Hozzávalók: Pirítós, téliszalámi, párolt zöld spárga (esetleg konzerv), puha vaj.   Elkészítése: A pirítósból kör alakú kanapékat szúrok ki, melyeket megkenek puha vajjal. A téliszalámit… Tovább »

Sült halas kanapé

Akár maradék sült, vagy grillezett halat is felhasználhatsz az alábbi dekoratív kanapéhoz. Ha szépen tálalod, akkor eteti magát és a hal sóssága miatt jókat lehet rá inni.   Hozzávalók: Pirítós, maradék sült, vagy grillezett hal, puha vaj, trappista sajt, koktélparadicsom, mentalevél.   Elkészítése: A pirítósból kör alakú kanapékat szúrok ki, melyeket megkenek puha vajjal. A… Tovább »

Dupla lazactekercses kanapé

A nagyon finom és elegáns kanapéhoz az előre elkészített Dupla lazactekercs “modul”-t használjuk feltétnek. Dekoratív megjelenése mellet a sóssága miatt nagyon jókat lehet rá inni.   Hozzávalók: Pirítós, Dupla lazactekercs, puha vaj, apróra vágott petrezselyemzöld.     Elkészítése: A pirítósból kör alakú kanapékat szúrok ki, melyeket megkenek puha vajjal. Sorrend: kanapéalap – vaj – dupla… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!