Gondoltatok már arra, hogy miként lehetne csökkenteni a felhasznált konyhai edények mennyiségét? Hogyan lehetne egy-egy kézi műveletet gépesíteni? Most a tatár “gépi készítését” próbálom népszerűsíteni. Persze azért itt is oda kell egy kicsit figyelni, hogy optimális legyen a húsőrlés és a tatár keverés egyaránt. Nem kell külön húst darálni, hagymát vágni, fokhagymát préselni, kézzel átgyúrni,… Tovább »
Tatár a robotgépből
Gondoltatok már arra, hogy miként lehetne csökkenteni a felhasznált konyhai edények mennyiségét? Hogyan lehetne egy-egy kézi műveletet gépesíteni? Most a tatár “gépi készítését” próbálom népszerűsíteni. Persze azért itt is oda kell egy kicsit figyelni, hogy optimális legyen a húsőrlés és a tatár keverés egyaránt. Nem kell külön húst darálni, hagymát vágni, fokhagymát préselni, kézzel átgyúrni,… Tovább »

A töltött tojás érdekes változata a Tatárral töltött tojás, melyet direkt erre a célra készített tatárból, vagy éppen a másnapra megmaradt tatárból készítünk. Nagyon gyorsan elkészülünk vele. Alapanyaga a Magyaros tatár. Erre is jókat lehet inni. Hozzávalók: Főtt tojások, Magyaros tatár, kápia paprika. Elkészítése: A tojásokat kettévágom, kiszedem belőle a sárgáját (ezt másra…