Lifehack

Bográcsos körömpörkölt

Igazi ragacsos, cupákos pörköltet főzhetünk a szabadban. Itt aztán nem kell senki előtt zavarban lennünk, hogy kézzel leszopogassuk a csontokat. Jókat lehet rá inni – főleg, ha jól be is erősítjük.   Hozzávalók: 8 sertésláb (köröm), 10 dkg zsír, vagy 1,5 dl olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házipaprika, 1-1 ek… Tovább »

Bográcsgulyás

No. 1 a szabad tűzi ételek között a bográcsgulyás. Készítsd el Te is! Ennek még akkor is nekiállhatsz, ha nem vagy egy konyhatündér. A főzés közben a baráti társasággal elfogyasztott italok csak bátorítanak és a társaság mindig ad egy-két iránymutató jó tanácsot.   Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, 1,5 kg burgonya, 10 dkg zsír, vagy 1,5… Tovább »

Tatárgolyók

A direkt erre a célra készített tatárból, vagy éppen a másnapra megmaradt tatárból néhány perc alatt kiváló snack ételt, tatárgolyókat készíthetsz. Alapanyaga a Magyaros tatár. Ugyanúgy kiválóan lehet rá inni, mint a pirítósra kent változatára.   Hozzávalók: Kiflikarikák, Magyaros tatár, uborkakarikák.   Elkészítése: A tatárból cseresznyeméretű golyókat formálok és egy – egy kiflikarikával, valamint uborkakarikával… Tovább »

Magyaros tatár

A következő tatár, a Magyaros tatár. Kimarad belőle a konyak és a kapribogyó, így közelebb áll a magyar ízléshez. Szintén gyakran csinálom, mert ebből még más ételeket (falatkák, figurák, tatárral töltött tojás, tatárgolyók stb) is készítek.   Hozzávalók személyenként: 15 dkg bélszín, vagy hátszín, 1 tojássárgája, 1 kk reszelt hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél ek… Tovább »

Borsos csirkemell

Elsősorban univerzális modulként dedikálom az alábbi nagyon gyorsan megvalósítható sültet, melynek elkészítése tényleg a világ legegyszerűbbje. A szeletek kontrasztosak lesznek a feketeborstól Szinte a “háttérben készül”, mialatt Te mással foglalkozhatsz a konyhában, vagy családod körében.   Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, 2 ek frissen őrölt feketebors.   Elkészítése: A csirkemellfilé darabokat sóval, borssal… Tovább »

Zöldfűszeres csirkemell

Elsősorban univerzális modulként dedikálom az alábbi nagyon gyorsan megvalósítható sültet, melynek elkészítése tényleg a világ legegyszerűbbje. A csirkemellet ezennel zöldfűszerbe forgatjuk. Szinte a “háttérben készül”, mialatt Te mással foglalkozhatsz a konyhában, vagy családod körében. Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, fél csokor petrezselyemzöld.   Elkészítése: A csirkemellfilé darabokat sóval, borssal bedörzsölöm és egy tűzálló… Tovább »

Paprikás csirkemell

Elsősorban univerzális modulként dedikálom az alábbi nagyon gyorsan megvalósítható sültet, melynek elkészítése tényleg a világ legegyszerűbbje. Szép lesz felszeletelve a szeletek szélén virító pirospaprikával. Szinte a “háttérben készül”, mialatt Te mással foglalkozhatsz a konyhában, vagy családod körében.   Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, 2 ek pirospaprika.   Elkészítése: A csirkemellfilé darabokat sóval, borssal… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!