Lifehack

Készíts otthon ajvart

Hajdanán volt nekünk egy Pritamin nevű paprikakrémünk. Kiválóan alkalmas volt főzésre, illetve sültek mellé, szendvicsekre ízesítésül, díszítésül. Most már hiába keresem a kis 65 grammos fémdobozt a boltok polcain – eltűnt. De itt az ajvar, a délszlávok paprikakrémje. Hasonlóan sokoldalúan bevethető és nagyon finom. A drága bolti verziót miért ne készíthetnénk el otthon?!   Hozzávalók:… Tovább »

Barackos gombóc

A sárgabarack érésekor az emberek többsége a befőzésre (lekvár, befőtt), na meg a hulló barackból készült pálinkára gondol és teljesen elfelejti azt a vissza nem térő lehetőséget, hogy főzésre, sütésre is kiválóan használhatjuk ezt a páratlan gyümölcsöt. Talán még a híres magyar szilvás gombócot is megelőzi a barackos gombóc. Itt aztán tudnak érvényesülni azok az… Tovább »

Sült paprikasaláta

A délszlávok azért tudnak valamit. Főleg Horvátországban kapható a sült paprikasaláta. Alig néhány hozzávalóból csinálják a legfinomabb köretet és salátát. Csak meg kell sütni, vagy grillezni a piros húsú paprikát, lehúzni az égett héját és mehet is az ecetes-olajos-fokhagymás marinádba. Már másnaptól tálalhatod és biztos sikered lesz vele.   Hozzávalók: 1 kg piros húsú paprika… Tovább »

Olasz jeges céklaleves

Óriási hőség jön és mindenki valami hűtött táplálékot venne magához. Most megosztom Veletek a Crema di barbabietola, azaz a hideg céklakrém leves receptjét. A legnagyobb gond egyébként a cékla beszerzése a nyár közepén, de szerintem ez is megoldható valahogy. A céklagumókat feltétlenül érintetlen állapotban kell a főzővízbe tenni, hogy íze és festékanyaga ne vesszen el…. Tovább »

Hideg meggyleves

Itt a nyár és valahogy a könnyedebb, üdítő-hűsítő ételeket kívánja az ember. És hát szerencsére itt van a meggyszezon is. Mi ugyan egész évben készítjük, de azért a friss meggyből az igazi. Szóval a legnagyobb kedvenc hideg gyümölcsleves a Hideg meggyleves. Persze nem csak ebédre fogyasztjuk, hanem egyszerre egy nagyobb mennyiséget készítve mindig ott kuksol… Tovább »

Gombapaprikás szegfűgombából

Újra megjelent a piacon a szegfűgomba, mely véleményem szerint a legmegfelelőbb egy igazán finom gombapaprikás készítéséhez. Igaz, hogy az idén meglehetősen borsos az ára, hiszen a néni ezer forintért adja a nagy tejfölös pohárnyi adagot. De hát ennyit igazán áldozhatunk kedvenc ételünkért.  A megvásárolt gomba nagy részéből gombapaprikás készül, melynek maradéka megy a fagyasztóba. A… Tovább »

Hideg Budapest tekercs

Mindenki ismeri a Budapest módra készített ételeket, igazán magyaros, híres mindegyik. De most lepjük meg családtagjainkat és vendégeinket egy teljesen újszerű változatával. Készítsük el hidegen! Az alapanyagok szinte teljesen megegyeznek a klasszikus testvéreinél ismertekkel.   Hozzávalók: 10 szelet kb 10 dekás sertéskarajszelet, 3 + 3 ek olaj, 1 ek só, 7 dkg libamáj, 7 dkg… Tovább »

Budapest sertéstekercs

Legyünk megint rendhagyóak! Szerintem sokkal látványosabb egy Budapest módra készült tekercs, mint a szelet, ahol a ragu eltakarja a húst. Erről a fotó is meg tud győzni. A mellé tálalt ragu pedig gondoskodik arról, hogy ne legyen az étel száraz. A Budapest ragu elkészítését megtalálod egy-két korábbi bejegyzésben.   Hozzávalók: 10 szelet kb 10 dekás… Tovább »

Frank rostélyostekercs

Németországban Lotte látott bennünket vendégül az ételre. Ez ott valahogy nemzeti étel, mint nálunk a töltött káposzta. A pikáns elkészítésben van a dolog nyitja, hiszen mustár, bors, csemegeuborka és hagyma alkotja ezt a csodálatos ízharmóniát. A sűrítésnél kukoricakeményítőt használ, így aztán “adunk az egészségnek”. És hát persze a gyorsfőző edény (nálunk kukta) gondoskodik róla, hogy… Tovább »

Budapest ragu

A Budapest módon készült ételek legfontosabb része maga a ragu. A libamáj, zöldborsó és gomba lecsós raguja nagyon sok ételnek lehet a hozzávalója, ha valakinek van egy kis fantáziája. Készítsd el a ragut és öntsd vele nyakon sültjeidet. Garantált sikered lesz családod és vendégeid körében. Olvass hozzá ötleteket Grocceni konyhájából!   Hozzávalók: 2 dkg zsír,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!