Újabb liszt nélküli édességet osztok meg Veletek. Mi a családban villányi mandulatortának hívjuk azt a csodát, melyet öcsém villányi barátja Tebe édesanyjánál evett. Hát ez már nagyon régen volt. Lényeg a lényeg, hogy kiküszöböljük a lisztet a házi cukrászatból. Tebével kapcsolatban más érdekességeket is tudok, melyeket talán később fogok publikálni. A mandulatortát rendszeresen elkészítjük –… Tovább »
Villányi mandulatorta (liszt nélkül)
Újabb liszt nélküli édességet osztok meg Veletek. Mi a családban villányi mandulatortának hívjuk azt a csodát, melyet öcsém villányi barátja Tebe édesanyjánál evett. Hát ez már nagyon régen volt. Lényeg a lényeg, hogy kiküszöböljük a lisztet a házi cukrászatból. Tebével kapcsolatban más érdekességeket is tudok, melyeket talán később fogok publikálni. A mandulatortát rendszeresen elkészítjük –… Tovább »

Nagyon finom, nagyon hűsítő, üdítő és frissítő a vörösboros málna krémleves. A nyárnak csak egy részében élvezhető, mert a málna aztán igazán szezongyümölcs. De sebaj, hiszen elkészítheted erdei málnából, vagy akár fagyasztott málnából is. A vörösbor és a konyak miatt gyerekeknek, sofőröknek ne adj belőle! Hozzávalók: 45 dkg málna, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín,…