Lifehack

Befőzési naptár

Ahhoz, hogy egy naptári évet befőzési szempontból is áttekinthessünk, jól jöhet egy befőzési naptár. Itt nyomon követhetjük a zöldségek és gyümölcsök érését, na meg ötleteket is ad, hogy mit is szeretnénk befőzni. A szeszélyes időjárás változásait persze nem tudja hűen követni, de áttekintést ad a zöldségek, gyümölcsök várható éréséről. A mezőgazdaságilag nem aktív időszakra pedig… Tovább »

Gombapaprikás szegfűgombából

Újra megjelent a piacon a szegfűgomba, mely véleményem szerint a legmegfelelőbb egy igazán finom gombapaprikás készítéséhez. Igaz, hogy az idén meglehetősen borsos az ára, hiszen a néni ezer forintért adja a nagy tejfölös pohárnyi adagot. De hát ennyit igazán áldozhatunk kedvenc ételünkért.  A megvásárolt gomba nagy részéből gombapaprikás készül, melynek maradéka megy a fagyasztóba. A… Tovább »

Budapest sertéstekercs

Legyünk megint rendhagyóak! Szerintem sokkal látványosabb egy Budapest módra készült tekercs, mint a szelet, ahol a ragu eltakarja a húst. Erről a fotó is meg tud győzni. A mellé tálalt ragu pedig gondoskodik arról, hogy ne legyen az étel száraz. A Budapest ragu elkészítését megtalálod egy-két korábbi bejegyzésben.   Hozzávalók: 10 szelet kb 10 dekás… Tovább »

Budapest ragu

A Budapest módon készült ételek legfontosabb része maga a ragu. A libamáj, zöldborsó és gomba lecsós raguja nagyon sok ételnek lehet a hozzávalója, ha valakinek van egy kis fantáziája. Készítsd el a ragut és öntsd vele nyakon sültjeidet. Garantált sikered lesz családod és vendégeid körében. Olvass hozzá ötleteket Grocceni konyhájából!   Hozzávalók: 2 dkg zsír,… Tovább »

Bélszinfilé (Tournedos) Budapest módra

Tudtad, hogy a Budapest bélszín az 1958-as Brüsszeli Világkiállítás magyar pavilonjának volt a favorit étele. Csak a miheztartás végett írtam ide, hogy mindenki kellő tisztelettel nézzen rá. Egy elismert szakácsokból álló team ötlötte ki, hogy nem lehet rossz a libamáj, zöldborsó és gomba lecsós raguját ráönteni a hirtelen kisütött bélszínszeletekre. Aztán az étel az évek… Tovább »

Bográcsos birkapörkölt

Sokan idegenkednek a birkahústól. Erős szagúnak, sőt sokan kimondottan büdösnek tartják. Na, a finnyásak meggyőzésére a legjobb alkalom a szabadtéri bográcsozás. Itt aztán el fognak illanni azok a szagok, melyek miatt a piperkőcök ódzkodnak a birkapörkölttől. A fűszerezésre is kell néhány szót áldoznunk. A birka imádja a borsot, a fokhagymát a babérlevelet és a rozmaringot…. Tovább »

Baszk lecsó

Ha már itt a lecsófőzés ideje, akkor próbáljunk ki egy különlegességet, a Baszk lecsót! Otthon, vagy bográcsban egyaránt el lehet készíteni és hát a bográcsos megoldás sokkal finomabb – annak ellenére, hogy a tálalásnál egy kicsit több odafigyelést igényel. Ők több paradicsomot használnak és olivaolajjal készítik. Mint a baszkok, mi is adjunk hozzá némi csípősséget… Tovább »

Lecsó bográcsban

Hazánk egyik legnépszerűbb nyári étele a lecsó. Miért ne készítsük el szabad tűzön, bográcsban? Higgyétek el, hogy teljesen más, kissé füstös íze lesz a lángtól, szálló pernyétől. Mindenkinek van valami kedvenc kiegészítője (tarhonya, rizs, tojás, kolbász, virsli), amivel aztán egyénivé teszi a lecsót. Sokat csípősen, sőt méregerősen szeretik – jómagam is ezek közé tartozom. Aki… Tovább »

Marhapörkölt bográcsban

Magyarországon kell némi bátorság ahhoz, hogy valaki marhapörköltet főzzön. Ugyanis a hús ára miatt kevesen vásárolnak, így az általában kapható marhahús “kivénhedt” tehenekből áll. Természetesen bizonyos helyeken lehet kapni fiatal húst, német, vagy ír húst is.   Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek… Tovább »

Bográcsos pacalpörkölt

Itt aztán nem szólhat egyetlen finnyás természetű egy szót sem, hogy “megenném én, de a főzés közben olyan erős szaga van”. Kiváló ötlet a pacalt bográcsban főzni, csak hát ne lenne olyan hosszú a főzési ideje. Hát erre találták fel az előfőzött pacalt. Szinte mindegyik multi áruházban kapható 1 kg-os zacskókban 1200-1400 forintos áron. Előfőzött,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!