Lifehack

Barackos gombóc

A sárgabarack érésekor az emberek többsége a befőzésre (lekvár, befőtt), na meg a hulló barackból készült pálinkára gondol és teljesen elfelejti azt a vissza nem térő lehetőséget, hogy főzésre, sütésre is kiválóan használhatjuk ezt a páratlan gyümölcsöt. Talán még a híres magyar szilvás gombócot is megelőzi a barackos gombóc. Itt aztán tudnak érvényesülni azok az… Tovább »

Hideg meggyleves

Itt a nyár és valahogy a könnyedebb, üdítő-hűsítő ételeket kívánja az ember. És hát szerencsére itt van a meggyszezon is. Mi ugyan egész évben készítjük, de azért a friss meggyből az igazi. Szóval a legnagyobb kedvenc hideg gyümölcsleves a Hideg meggyleves. Persze nem csak ebédre fogyasztjuk, hanem egyszerre egy nagyobb mennyiséget készítve mindig ott kuksol… Tovább »

Szalonnás rostélyostekercs

Ritkán készítesz marhahúsos ételeket? Félsz, hogy kemény lesz a hús? Akkor figyelmedbe ajánlom a Szalonnás rostélyostekercset. Méltán fog színt vinni a már-már unalmassá vált szaftos ételeid tárházába. Nem szabad megállni a pörköltek, paprikások és tokányok szintjén. Amellett se menjünk el, hogy csak oda kell tenni a kuktába és a maradék időben bőven lesz időd köretet,… Tovább »

Villányi mandulatorta (liszt nélkül)

Újabb liszt nélküli édességet osztok meg Veletek. Mi a családban villányi mandulatortának hívjuk azt a csodát, melyet öcsém villányi barátja Tebe édesanyjánál evett.  Hát ez már nagyon régen volt. Lényeg a lényeg, hogy kiküszöböljük a lisztet a házi cukrászatból. Tebével kapcsolatban más érdekességeket is tudok, melyeket talán később fogok publikálni. A mandulatortát rendszeresen elkészítjük –… Tovább »

Eperkrémleves

A nyárnak talán a legelső és egyben szerintem a legfinomabb hideg levese az eper krémleves. Jégbe hűtve és szépen díszítve üdítő élmény a forró nyári napokon. Jómagam nem a klasszikus sorrendben (leves, főétel … stb) szoktam fogyasztani, hanem mindig az étkezés végére hagyva desszertként. Nagyon jól esik délután is, mikor a hűtőből előveszi az ember…. Tovább »

Sertésborda börzsönyi módra

Nagyon finom főétel a lecsós szelet úri változata. Vasárnapi ebéd, vagy vacsoravendég fogadása alkalmából biztos siker. Tovább fokozható a étel értéke, ha erdei gombát használunk.   Hozzávalók: 5 szelet kb 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombapép, 10 dkg zsír, vagy 1,5 dl olaj, 10 dkg füstölt szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 2… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!