Ugye ismered a debreceni sertéskarajt, a kolbásszal töltött egyben megsütött és szépen felszeletelt különleges sültet? Naná, mindenki ismeri – melegen, vagy akár hidegen egyaránt. Most engedjük szabadon a fantáziánkat és készítsük el mini változatban! A mini töltött szűz kreálásának több oka is volt. Egyrészt nagy és behemót szeletek voltak a hagyományos debreceni karaj szeletei, melyeket… Tovább »
Mini töltött szűz
Ugye ismered a debreceni sertéskarajt, a kolbásszal töltött egyben megsütött és szépen felszeletelt különleges sültet? Naná, mindenki ismeri – melegen, vagy akár hidegen egyaránt. Most engedjük szabadon a fantáziánkat és készítsük el mini változatban! A mini töltött szűz kreálásának több oka is volt. Egyrészt nagy és behemót szeletek voltak a hagyományos debreceni karaj szeletei, melyeket… Tovább »

Jogosan kérdezhetné valaki, hogy miként adhat valaki egy ételnek ilyen nevet. Mindjárt ki fog derülni. Szeretek díszíteni, ételek, szendvicsek tálak megjelenését feldobni, elámítani a vendégsereget. Szóba kerülnek a különféle zöldségek és gyümölcsök, melyekből mindenféle alakokat farag az ember. Általában nincs is semmi probléma, egészen addig, míg az ecetes cékla nem kerül sorra. Mert különben gyönyörű…
Magyarországon kell némi bátorság ahhoz, hogy valaki marhapörköltet főzzön. Ugyanis a hús ára miatt kevesen vásárolnak, így az általában kapható marhahús “kivénhedt” tehenekből áll. Természetesen bizonyos helyeken lehet kapni fiatal húst, német, vagy ír húst is. Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek…