Lifehack

Bikini uborka

A kovászolási időszakban méltán különlegesnek számít a Bikini uborka. Némi erotika az étkezőasztalon. Semmi mást nem kell tenni, mint az uborkákat egy kissé trimmelni. Vágjunk ki az ábrának megfelelően bikini alsó és felső formákat a kovászolni szánt uborkák zöld héjából! Garantáltan sikeresek leszünk a kerti party során, ha felszolgáljuk barátainknak, családunknak a művet.   Hozzávalók:… Tovább »

Kovászos cukkini

Egy kis olasz nyelvtanfolyammal kezdjük. Mindenki ismeri az olaszok régi kis Fiat 500-asát, amit népszerűen Topolino-nak hívtak. Tudjátok, hogy ez tulajdonképpen becenév? Topo = patkány és ezt becézve topolino = patkányocska, azaz egér. De most térjünk vissza az egyik legsokoldalúbban felhasználható nyári zöldségfélénkhez, a cukkinihoz. Ugyanezt elmondhatjuk itt is az olaszok szóalkotása kapcsán. Zucco =… Tovább »

Az én koviubim

Hát elérkezett a várva várt “uborkaszezon”. Azért tettem zárójelbe, mert mást ért rajta a sajtó (nincs semmi érdemleges hír) és mást ért rajta a magyar gasztronómia (koviubi, azaz kovászos uborka). Hát mekkora találmány ez? Hogy egy nyári zöldségfélét erjedő kenyér levében bírunk erjedésre, aztán mikor már éppen erjedésnek indul, akkor tesszük hidegre a saját leszűrt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!