Lifehack

Tatárkanapé 2.

A maradék Magyaros tatárból nagyon jó kis fűszeres kanapét csinálhatunk, mely a legjobb borkorcsolya/sörkorcsolya – jókat lehet rá inni. Elkészítése gyerekjáték.   Hozzávalók: Pirítós, Magyaros tatár, chornicons (apró csemegeuborkák), fogvájó, vagy koktálkard.   Elkészítése: A toastkenyérből háromszög alakú kanapétalpakat készítek. A chorniconokat lecsepegtetem és ferdén kettévágom. A háromszögeket megkenem a tatárral és egy fél uborkával… Tovább »

Tatárgolyók

A direkt erre a célra készített tatárból, vagy éppen a másnapra megmaradt tatárból néhány perc alatt kiváló snack ételt, tatárgolyókat készíthetsz. Alapanyaga a Magyaros tatár. Ugyanúgy kiválóan lehet rá inni, mint a pirítósra kent változatára.   Hozzávalók: Kiflikarikák, Magyaros tatár, uborkakarikák.   Elkészítése: A tatárból cseresznyeméretű golyókat formálok és egy – egy kiflikarikával, valamint uborkakarikával… Tovább »

Spárgás szalámis kanapé

A spárgaszezonban a meleg ételek mellet gondoljunk a hidegkonyhára is. Az alábbi kanapéreceptet nagyon gyorsan elkészíthetjük, ha már megpároltuk a zöld spárgát. Természetesen még gyorsabb, ha konzerv spárgából készítjük.   Hozzávalók: Pirítós, téliszalámi, párolt zöld spárga (esetleg konzerv), puha vaj.   Elkészítése: A pirítósból kör alakú kanapékat szúrok ki, melyeket megkenek puha vajjal. A téliszalámit… Tovább »

Sült halas kanapé

Akár maradék sült, vagy grillezett halat is felhasználhatsz az alábbi dekoratív kanapéhoz. Ha szépen tálalod, akkor eteti magát és a hal sóssága miatt jókat lehet rá inni.   Hozzávalók: Pirítós, maradék sült, vagy grillezett hal, puha vaj, trappista sajt, koktélparadicsom, mentalevél.   Elkészítése: A pirítósból kör alakú kanapékat szúrok ki, melyeket megkenek puha vajjal. A… Tovább »

Dupla lazactekercses kanapé

A nagyon finom és elegáns kanapéhoz az előre elkészített Dupla lazactekercs “modul”-t használjuk feltétnek. Dekoratív megjelenése mellet a sóssága miatt nagyon jókat lehet rá inni.   Hozzávalók: Pirítós, Dupla lazactekercs, puha vaj, apróra vágott petrezselyemzöld.     Elkészítése: A pirítósból kör alakú kanapékat szúrok ki, melyeket megkenek puha vajjal. Sorrend: kanapéalap – vaj – dupla… Tovább »

Tonhalas kréker

Újszerű tonhal feldolgozási ötlet a Tonhalas kréker. Mikor gondban vagyunk, hogy milyen borkorcsolyát, sörkorcsolyát kínáljuk a kártyapartihoz, meccsnézéshez, beszélgetéshez vegyünk elő egy tonhalkonzervet és a kamrában mindig megtalálható krékert! Az olajos tonhal igazán jól fel tudja szívni a gyomorban túltengő alkoholt. A vaj gondoskodik róla, hogy a ruszli ne áztassa el a krékert. Pillanatok alatt… Tovább »

Ruszlis kréker

Sokszor gondban vagyunk, hogy milyen borkorcsolyát, sörkorcsolyát kínáljuk a kártyapartihoz, meccsnézéshez, beszélgetéshez. A hagymás-ecetes pácolt hal (ruszli) aztán igazán jó feltét. A vaj gondoskodik róla, hogy a ruszli ne áztassa el a krékert. Ne sajnáld róla az ecetes hagymát! Gyorsan elkészül és garantáltan jókat lehet rá inni. Hozzávalók: Kréker (például: Wolf gold Fischl), vaj, ruszli… Tovább »

Pestos kréker

Sokszor gondban vagyunk, hogy milyen borkorcsolyát, sörkorcsolyát kínáljuk a kártyapartihoz, meccsnézéshez, beszélgetéshez. Most egy újszerű ötletemet osztom meg Veletek, melyet pár perc alatt össze lehet dobni és garantáltan jókat lehet rá inni.   Hozzávalók: Kréker (például: Wolf gold Fischl), zöld pesto, hagymakarikák, vörösbors szemek. Elkészítése:A krékereket megkenem pestoval. A hagymakarikákból íveket vágok és az ábra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!