Lifehack

Hideg Budapest tekercs

Mindenki ismeri a Budapest módra készített ételeket, igazán magyaros, híres mindegyik. De most lepjük meg családtagjainkat és vendégeinket egy teljesen újszerű változatával. Készítsük el hidegen! Az alapanyagok szinte teljesen megegyeznek a klasszikus testvéreinél ismertekkel.   Hozzávalók: 10 szelet kb 10 dekás sertéskarajszelet, 3 + 3 ek olaj, 1 ek só, 7 dkg libamáj, 7 dkg… Tovább »

Budapest sertéstekercs

Legyünk megint rendhagyóak! Szerintem sokkal látványosabb egy Budapest módra készült tekercs, mint a szelet, ahol a ragu eltakarja a húst. Erről a fotó is meg tud győzni. A mellé tálalt ragu pedig gondoskodik arról, hogy ne legyen az étel száraz. A Budapest ragu elkészítését megtalálod egy-két korábbi bejegyzésben.   Hozzávalók: 10 szelet kb 10 dekás… Tovább »

Budapest ragu

A Budapest módon készült ételek legfontosabb része maga a ragu. A libamáj, zöldborsó és gomba lecsós raguja nagyon sok ételnek lehet a hozzávalója, ha valakinek van egy kis fantáziája. Készítsd el a ragut és öntsd vele nyakon sültjeidet. Garantált sikered lesz családod és vendégeid körében. Olvass hozzá ötleteket Grocceni konyhájából!   Hozzávalók: 2 dkg zsír,… Tovább »

Bélszinfilé (Tournedos) Budapest módra

Tudtad, hogy a Budapest bélszín az 1958-as Brüsszeli Világkiállítás magyar pavilonjának volt a favorit étele. Csak a miheztartás végett írtam ide, hogy mindenki kellő tisztelettel nézzen rá. Egy elismert szakácsokból álló team ötlötte ki, hogy nem lehet rossz a libamáj, zöldborsó és gomba lecsós raguját ráönteni a hirtelen kisütött bélszínszeletekre. Aztán az étel az évek… Tovább »

Sertésborda börzsönyi módra

Nagyon finom főétel a lecsós szelet úri változata. Vasárnapi ebéd, vagy vacsoravendég fogadása alkalmából biztos siker. Tovább fokozható a étel értéke, ha erdei gombát használunk.   Hozzávalók: 5 szelet kb 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombapép, 10 dkg zsír, vagy 1,5 dl olaj, 10 dkg füstölt szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 2… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!