Tombol a nyári hőség. Senki nem vágyik forró gulyáslevesre, vagy forró csípős halászlére. Leleményességünk azonban határtalan. Egy hideg levest akarunk ezeken a napokon. Most azonban egy kicsit jobban kiteszünk magunkért, hiszen ma vendégeket várunk. Mindenki kap egy kis sárgadinnyét, melynek felső feléből fület formáztunk. Tartalmát kivájjuk, feldolgozzuk, majd visszatöltjük a dinnye-kosárkákba. Hozzávalók: Kicsi sárgadinnyék,… Tovább »
Íróleves dinnyében
Tombol a nyári hőség. Senki nem vágyik forró gulyáslevesre, vagy forró csípős halászlére. Leleményességünk azonban határtalan. Egy hideg levest akarunk ezeken a napokon. Most azonban egy kicsit jobban kiteszünk magunkért, hiszen ma vendégeket várunk. Mindenki kap egy kis sárgadinnyét, melynek felső feléből fület formáztunk. Tartalmát kivájjuk, feldolgozzuk, majd visszatöltjük a dinnye-kosárkákba. Hozzávalók: Kicsi sárgadinnyék,… Tovább »

A sárgabarack érésekor az emberek többsége a befőzésre (lekvár, befőtt), na meg a hulló barackból készült pálinkára gondol és teljesen elfelejti azt a vissza nem térő lehetőséget, hogy főzésre, sütésre is kiválóan használhatjuk ezt a páratlan gyümölcsöt. Talán még a híres magyar szilvás gombócot is megelőzi a barackos gombóc. Itt aztán tudnak érvényesülni azok az…
Itt a nyár és valahogy a könnyedebb, üdítő-hűsítő ételeket kívánja az ember. És hát szerencsére itt van a meggyszezon is. Mi ugyan egész évben készítjük, de azért a friss meggyből az igazi. Szóval a legnagyobb kedvenc hideg gyümölcsleves a Hideg meggyleves. Persze nem csak ebédre fogyasztjuk, hanem egyszerre egy nagyobb mennyiséget készítve mindig ott kuksol…