Lifehack

Befőzési naptár

Ahhoz, hogy egy naptári évet befőzési szempontból is áttekinthessünk, jól jöhet egy befőzési naptár. Itt nyomon követhetjük a zöldségek és gyümölcsök érését, na meg ötleteket is ad, hogy mit is szeretnénk befőzni. A szeszélyes időjárás változásait persze nem tudja hűen követni, de áttekintést ad a zöldségek, gyümölcsök várható éréséről. A mezőgazdaságilag nem aktív időszakra pedig… Tovább »

A diabetikus befőzőcukorról

Szóljon az, aki látott az idén Dr Oetker Diabetikus befőzőcukrot. Semmi hír róla, semmi közlemény, egyszerűen eltűnt. Éveken keresztül kedveltük a Dr Oetker “Diabetikus befőzőcukor” nevű termékét. Családunkban – főleg a hölgyek – szinte teljesen száműztük a cukrot. Most már mindent helyettesítő édesítőszerekkel készítünk, melyeknek idő közben nagy szakértői lettünk. Pillanatnyilag a nullkalóriás eritrit a… Tovább »

Epres krémestál

Üdítően könnyű édességet készíthetünk a nyár első és talán legfinomabb gyümölcséből, az eperből. Tésztája babapiskóta, amely természetesen helyettesíthető vizes piskótával, stb. Ha gyerekeknek, vagy autós vendégeknek készítjük, akkor a piskótát ne rummal, hanem rumaromával locsoljuk meg! Hmmmm …. biztos siker.   Hozzávalók: 1,2 kg eper, 6 tojás, 5 EK kristálycukor, 6 EK finomliszt, 500 ml… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!