Lifehack

Barkács cékla

Jogosan kérdezhetné valaki, hogy miként adhat valaki egy ételnek ilyen nevet. Mindjárt ki fog derülni. Szeretek díszíteni, ételek, szendvicsek tálak megjelenését feldobni, elámítani a vendégsereget. Szóba kerülnek a különféle zöldségek és gyümölcsök, melyekből mindenféle alakokat farag az ember. Általában nincs is semmi probléma, egészen addig, míg az ecetes cékla nem kerül sorra. Mert különben gyönyörű… Tovább »

Konyhai lefolyótisztítás (egy kis kémia)

Most elmesélem a – végül is sikeressé vált – konyhai dugulásunk történetét, kálváriáját. Nem először fordult már elő, hogy a mosogatógép működése alatt “visszabugyogott” a a konyhai mosogatóban a szennyvíz. Sebaj, ez az én reszortom szokott lenni. Beleöntöttem egy flakonnyi márkás lefolyótisztítót. Tisztában vagyok vele, hogy az ott lerakódott zsíros cucc okozza a lefolyás. Na… Tovább »

Készíts otthon ajvart

Hajdanán volt nekünk egy Pritamin nevű paprikakrémünk. Kiválóan alkalmas volt főzésre, illetve sültek mellé, szendvicsekre ízesítésül, díszítésül. Most már hiába keresem a kis 65 grammos fémdobozt a boltok polcain – eltűnt. De itt az ajvar, a délszlávok paprikakrémje. Hasonlóan sokoldalúan bevethető és nagyon finom. A drága bolti verziót miért ne készíthetnénk el otthon?!   Hozzávalók:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!