Lifehack

Metaxás görög eperdzsem

A piacon 1200 Ft a görög eper és 2200 Ft a magyar eper kilója. Nekem semmi bajom nincs a gyönyörű görög eperrel és különben is szebben néz ki, mint a magyar üvegházi halovány. Meg hát elég nyomós érv az is, hogy elfogyott a tavalyi dzsem. Nem akarok sokat főzni, de eperdzsem nélkül nem lehet élni…. Tovább »

Eperdzsem (klasszikus)

A legklasszikusabb módja az eperdzsem készítésének. Fokozottan ügyeljél a tisztaságra! A rövid forralással nem vesznek el a gyümölcsben lévő tápanyagok és a színe is megmarad.   Hozzávalók: 2 kg eper, 1 kg cukor 1 l víz.   Elkészítése: Az epret megmosom, lecsumázom, a nagyobb darabokat félbevágom. A cukorból a vízzel szirupot főzök és beleteszem a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!