Újabb hidegen felszelhető csirkemell-sültet tudatok Veletek. Ez hasonlít a borsos csirkemellhez, de most a bevonat darált dióval “enyhül”. Kiválóan alkalmazható hidegtálakhoz, vagy szendvicsek, falatkák készítéséhez. A darált dió valami nagyon különleges ízt kölcsönöz neki. Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, 10 dkg őrölt dió, 2 dkg durvára őrölt fekete bors, olaj, só. Elkészítése: A… Tovább »
Diós-borsos csirkemell
Újabb hidegen felszelhető csirkemell-sültet tudatok Veletek. Ez hasonlít a borsos csirkemellhez, de most a bevonat darált dióval “enyhül”. Kiválóan alkalmazható hidegtálakhoz, vagy szendvicsek, falatkák készítéséhez. A darált dió valami nagyon különleges ízt kölcsönöz neki. Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, 10 dkg őrölt dió, 2 dkg durvára őrölt fekete bors, olaj, só. Elkészítése: A… Tovább »

Régi családi receptet teszek most közzé, mely liszt nélkül készül. Ideális módon használjuk benne a tojás fehérjét és sárgáját. A tésztája a hagyományos lisztes megoldás helyett tojásfehérje felvert habja, melybe darált diót keverünk. És még tartozom a bizarr név magyarázatával. Anyukám összeállította és nemsokára tálalta is. Persze kemény volt, mint a kő – ugyanis egy…