Lifehack

Kecskeméti kajszibefőtt (pálinkás)

Már a neve is azt sugallja, hogy itt valami különlegességről van szó. Kecskemét híres, sőt HÍRÖS a sárgabarackjáról és a fütyülős barackpálinkájáról egyaránt. A kajszi pedig mindjárt egyértelműsít, ugyanis eltünteti az a magyar “hibát”, hogy baracknak hívjuk a sárgabarackot és az őszibarackot egyaránt. Sárgabarackból a legismertebbet, a legnemesebbet tesszük bele, mely a meleg napon érett… Tovább »

Pálinkás baracklekvár

Nem gyerekeknek és nem is sofőr embereknek készült a pálinkás sárgabarack lekvár. Hihetetlenül jó ízt ad neki a valódi barackpálinka. Habár alkohol van benne, mégsem lehetünk tőle még csak szalonspiccesek sem, hiszen több kilogrammban csak az a bizonyos két deci a barackpálinka. A szokásos lekváros-vajas pirítósunkon túl kiválóan alkalmazhatjuk palacsintába, továbbá más baracklekváros süteményekbe.  … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!