Lifehack

Készíts repülős konzerveket!

2001 szeptember 11 óta a légitársaságok megszigorították a kézipoggyászban a fedélzetre vihető folyadékok mennyiségét (maximum 1 liternyi vihető fel – maximum 10 darab 100 ml-t meg nem haladó mennyiségben). Ebben benne van a dezodor, fogkrém, szemcsepp, kontaktlencse folyadék is). Folyadéknak minősülnek a májkrémek és a sajtkrémek is.

 

Egy utazás során ezekre mind szükségünk van, főleg ha nincs feladott poggyászunk. Marad az a hat-hét még lehetséges üvegecske, melyet élelmiszerekkel tölthetünk meg. Miért ne tennénk? Az ügyes, gyakorlott befőző háziasszony – vagy párja – ilyenkor feltalálja magát és már jó előre készít olyan lekvárokat, májkrémeket, melyeket legálisan felvihet a fedélzetre.

 

Milyen üvegek alkalmasak erre a célra?

Ilyen üvegeket általában nem kapunk a hétköznapi kereskedelemben – ezeket gyűjteni kell. A korábbi fogyasztásaink során mossuk el a 100 ml alatti térfogatú üvegeket és gyűjtsük össze őket, hogy aztán a befőzés során rendelkezésünkre álljanak. A csavaros üvegeket csak lazán tegyük rá, hiszen a gumi tömítéseknek a konzerválás során komoly szerepük van, ezek legyenek “hadra képesek”!

  • Bonne Mama apró lekváros üvegek,
  • Francia ajándék májkrémkollekció üvegei,
  • Ajókagyűrűs, szardellás üvegek,
  • Kaviáros üvegek,
  • Egyéb apró üvegek. 

 

Ha szépen felcímkézzük őket, akkor kedves ajándék is lehetnek a meglátogatott rokonoknak, ismerősöknek, üzleti partnereknek. A repülővel bennünket meglátogató vendégek is kaphatnak egy-két ilyen konzervet.

 

Ha tetszett a bejegyzés, látogass el Grocceni oldalára is:  http://www.grocceni.com

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!