Tombol a nyári hőség. Senki nem vágyik forró gulyáslevesre, vagy forró csípős halászlére. Leleményességünk azonban határtalan. Egy hideg levest akarunk ezeken a napokon. Most azonban egy kicsit jobban kiteszünk magunkért, hiszen ma vendégeket várunk. Mindenki kap egy kis sárgadinnyét, melynek felső feléből fület formáztunk. Tartalmát kivájjuk, feldolgozzuk, majd visszatöltjük a dinnye-kosárkákba.
Hozzávalók:
Kicsi sárgadinnyék,
6 dl író,
fél citrom leve,
csipetnyi őrölt fahéj,
1 kk vágott mentalevél,
1/2 kk só,
4 ek cukor,
mentalevelek a díszítéshez.
Elkészítése:
A fentebb megadott hozzávalókat alaposan összekeverem és behűtöm. A hideg levest a jégbe hűtött kimagozott, kosárkáknak kiképzett dinnyefelekbe töltöm, felületét mentalevelekkel díszítem és jéghidegen tálalom.
Megjegyzés:
- A dinnyehúst is belemixelem, így írós sárgadinnye-levest kapok.
- Más öblös gyümölcsökben (pomelo, nagyobb narancs, grapefruit stb) is elképzelhető.
Ha tetszett a recept, látogass el Grocceni receptoldalára is: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: