Lifehack

Pálinkás baracklekvár

Nem gyerekeknek és nem is sofőr embereknek készült a pálinkás sárgabarack lekvár. Hihetetlenül jó ízt ad neki a valódi barackpálinka. Habár alkohol van benne, mégsem lehetünk tőle még csak szalonspiccesek sem, hiszen több kilogrammban csak az a bizonyos két deci a barackpálinka. A szokásos lekváros-vajas pirítósunkon túl kiválóan alkalmazhatjuk palacsintába, továbbá más baracklekváros süteményekbe.

 

Hozzávalók:

1 kg sárgabarack,

30 dkg cukor,

2 dl barackpálinka.

 

Elkészítése:

A barackokat meghámozom, felezem és kimagozom,majd a cukorral felfőzöm. A láng lekapcsolását követően belekeverem a pálinkát, beletöltöm az alaposan kimosott és leszárított üvegekbe. Az üvegeket lezárom és egy percre fejükre állítom őket. 85 fokon 30 percig sterilizálom. Lehűlést követően lemosom róluk a “befőzési ragacsot”, majd a kamrába pakolom őket.


Megjegyzés:

  1. Kb 70 %-os gyümölcstartalom.
  2. Vajas kenyérre, palacsintára, sütemények tetejére kitűnő.
  3. Sütés során elillan belőle az alkohol.
  4. Kicsi címkézett üvegekbe töltöm (ajándékötlet).

 

Ha tetszett a recept, látogass el Grocceni receptoldalára:  http://www.grocceni.com

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Olyan szilvalekvárt már én is csináltam, finom is lett, csak nem túl sok. Edénygondom volt…((((
    De ez a recept egyszerűen ijesztően rossz.

  2. Ferenc Hanzi says: (előzmény @Éva Tóth)

    Azzal nem is lenne baj, ha süti, mert egy tavaly olvasott recept alapján, a szilvalekvárt mi is a sütőben csináltuk és tökéletes lett. Jó nem olyan, mint nagyanyáinké, de finom lett.

  3. Az még hagyján, de egy kiló barackból mennyi marad, ha meghámozza, kimagozza? Határozottan nem 70 százalék lesz a gyümölcstartalom, majdhogynem a pálinka több benne…)))Meg hogy sütés során elillan belőle a pálinka? Most süti vagy főzi akkor, ámbár a leírás szerint egyiket sem, hanem felforralja, aztán zutty bele a pálinka és kész. Brrr….

  4. Ferenc Hanzi says:

    De hiszen a bevezető szövegben az lett írva, hogy több kiló gyümölcsben van a 2 dl pálinka, a recept szerint pedig 1kg barack, 2 dl pálinka


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!