A diétás édességek sorát bővíti a merész párosítású Narancsos mogyorótorta. A csonthéjas ízt üdítő módon egészíti ki az üdítő citrusféle. A Toportorta és a Villányi mandulatorta sikerén felbuzdulva alkottam a receptet.
Ezúttal is sikerült vendégül látni a laktózérzékeny, gluténérzékeny és cukorbeteg vendégeket. Sőt, azt vettem észre, hogy egy ideje az “egészséges” családtagok is kerülik a cukor és liszt bevitelét.
Próbáld ki Te is a receptet! Nem fogsz csalódni.
Hozzávalók:
10 tojás,
2 + 3 ek Canderel,
30 dkg mogyoró,
2 nagyobb narancs leve.
Elkészítése:
- A tojások fehérjét az édesítőszerrel habbá verem és belekeverem az őrölt mogyorót.
- Egy sütőpapírral beborított gáztepsibe terítem és lassú tűznél 15 – 20 percig sütöm.
- 8 sárgáját, a narancsok kicsavart levét, 3 evőkanál Canderelt gőz felett felforralok és habverővel keverve sűrű krémmé főzöm.
- A lapból 4 hosszúkás lapot vágok, megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal bevonom.
Megjegyzések:
- Nagyon finom a “minden mentes” tortaféle.
- A sütés során marad két tojássárgája, melynek okos felhasználásához ötleteket találhatunk a “Ha sok a sárgája” című pont alatt.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: