Legyünk megint rendhagyóak! Szerintem sokkal látványosabb egy Budapest módra készült tekercs, mint a szelet, ahol a ragu eltakarja a húst. Erről a fotó is meg tud győzni. A mellé tálalt ragu pedig gondoskodik arról, hogy ne legyen az étel száraz. A Budapest ragu elkészítését megtalálod egy-két korábbi bejegyzésben.
Hozzávalók:
10 szelet kb 10 dekás sertéskarajszelet,
3 + 3 ek olaj,
2 dkg só,
20 dkg libamáj,
20 dkg szeletelt gomba,
15 dkg hagyma,
15 dkg zöldborsó,
1 g fűszerpaprika,
2 dkg sűrített paradicsom,
10 dkg zöldpaprika,
5 g fokhagyma.
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfolom és átfedéssel egy nagy lapot rakok ki belőlük. A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom gombaszeleteket, majd együtt pirítom 4-5 percig. Sózom, borsozom, majd beleteszem a borsót és mindjárt felöntöm fél dl vízzel. Lefedve tíz percig párolom és beleteszem a felkockázott libamájat. A sózott húsra teszem a ragu harmadát, szorosan feltekerem és több helyen átkötöm egy zsinórral. Beletekerem egy nagy darab alufóliába. Egy tepsibe teszem, aláöntök egy deci vizet és lefedve a sütőbe teszem. Kb. 200 fokos sütőben 40 percig lesz a fóliában, mikor is azt lebontom róla, meglocsolom 3 kanál olajjal és most már fedetlenül visszateszem a sütőbe. Itt időnként a sütőzsiradékkal meglocsolva szép pirosra sütöm. Ezalatt elkészítem a ragut is. A ragut újra felmelegítve megszórom azt pirospaprikával, beleteszem a sűrített paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, két deci vizet és fedő alatt további tíz perc alatt készre párolom.
Megjegyzések:
- Nagyon mutatós.
- A ragu kétharmadát a hústekercs szeletek mellé tálalom.
- A zsírt bátran lecserélheted olajra!
- A libamáj lehet sovány, vagy kövér (esetleg csirkemáj)
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: