Németországban Lotte látott bennünket vendégül az ételre. Ez ott valahogy nemzeti étel, mint nálunk a töltött káposzta. A pikáns elkészítésben van a dolog nyitja, hiszen mustár, bors, csemegeuborka és hagyma alkotja ezt a csodálatos ízharmóniát. A sűrítésnél kukoricakeményítőt használ, így aztán “adunk az egészségnek”. És hát persze a gyorsfőző edény (nálunk kukta) gondoskodik róla, hogy öregebb marhából is vaj puha legyen az alkotásunk.
Hozzávalók:
1 kg rostélyos,
2 fej hagyma,
3-4 közepes csemegeuborka,
zsír, vagy olaj,
törött fekete bors,
1 ek kukoricakeményítő,
só,
1 dl fehérbor,
2 dl húsleves (vagy 2 dl víz és egy leveskocka).
Elkészítése:
A rostélyost kicsontozom, faggyúját leszedem, vékony szeletekre vágom, majd kiklopfolom. A hagymát félkarikákra vágom. A hússzeleteket besózom, borsozom és egyik felüket bekenem mustárral. Rászórom a hagymacsíkok felét, valamint a karikákra vágott csemege uborkát. Szorosan feltekerem, majd megtűzöm egy hústűvel. A kuktában olajat hevítek, majd körben megpirítom rajta a hústekercseket. Rászórom a hagyma másik felét, majd időnként megmozgatva üvegesre pirítom. Sózom, majd ráöntöm a bort, a húslevest és lezárom. 60 percig főzöm. Kinyitom, kiszedem a húsroládokat, a hústűket kiveszem. A szaftba keverek még egy kanálka mustárt, a keményítőt és alaposan elkeverem. A roládokat visszatéve jól összeforralom.
Megjegyzések:
- A vendégeknek is ízleni fog.
- Német gombóccal, vagy spagettivel tálalom.
- Kukta hiányában lábasban is elkészíthető. Itt figyelni kell arra, hogy időnként pótoljuk az elpárolgó folyadékot!
- Salátát, vagy savanyúságot kínálok mellé.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: