A piaci prognózis szerint most az idén a május vége-június eleje hét lesz az eperdömping. A legolcsóbban most szerezheted be az epret, ezután újra drágább lesz – ilyen az edei esztendő. Hát akkor készítsük el a már leközölt “Epres krémestál” diétás változatát. Elöljáróban mindenképpen el kell mondanom, hogy semmivel sem marad el a cukros változattól. Fogyaszthatják cukorbetegek, fogyókúrázók egyaránt. Üdítően könnyű és mindig elfogy. Két (három) dolgot lecserélünk a hozzávalókból és az ízek garantáltan hasonlóak maradnak. Tésztája teljes kiőrlésű babapiskóta, édesítőszere nullkalóriás eritritol, a tetejére pedig diabetikus tejszínhabot nyomunk.
Hozzávalók:
1,2 kg eper,
6 tojás,
5 EK Eritrit (eritritol),
6 EK finomliszt,
500 ml tej,
1 rúd vanilia,
24-30 db babapiskóta (Manner teljes kiőrlésű),
3 EK rum.
Krém elkészítése:
- A tojássárgákat és a lisztet egy kis tejjel kikeverem.
- A fehérjét a felverem az édesítőszerrel.
- A tejet felforralom a kettévágott és kikapart vanilia rúddal (a végén a rudat kidobom) és a tojássárgájára öntöm, majd elkeverem.
- Visszaszűröm a lábasba és óvatosan elkeverem a kemény habbá vert fehérjével.
Összeállítás:
Egy szép lapos üveg, vagy porcelán tálban szépen elrendezem a babapiskótát, majd meglocsolom a rummal. A megmosott és leszárazott eperből félreteszek díszítés céljából pár szép szemet, majd a többit felszeletelem és a babapiskótára terítem. Ráöntöm és rásimítom a krémet. Tetejét a félretett eperszemekkel díszítem.
Megjegyzések:
- Ajánlatos néhány órára a hűtőbe tenni.
- Diétás tejszínhabbal kínálom.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: