Lifehack

Epres krémestál (diétás verzió)

 

A piaci prognózis szerint most az idén a május vége-június eleje hét lesz az eperdömping. A legolcsóbban most szerezheted be az epret, ezután újra drágább lesz – ilyen az edei esztendő. Hát akkor készítsük el a már leközölt “Epres krémestál” diétás változatát. Elöljáróban mindenképpen el kell mondanom, hogy semmivel sem marad el a cukros változattól. Fogyaszthatják cukorbetegek, fogyókúrázók egyaránt. Üdítően könnyű és mindig elfogy. Két (három) dolgot lecserélünk a hozzávalókból és az ízek garantáltan hasonlóak maradnak. Tésztája teljes kiőrlésű babapiskóta, édesítőszere nullkalóriás eritritol, a tetejére pedig diabetikus tejszínhabot nyomunk.

 

Hozzávalók:

1,2 kg eper,

6 tojás,

5 EK Eritrit (eritritol),

6 EK finomliszt,

500 ml tej,

1 rúd vanilia,

24-30 db babapiskóta (Manner teljes kiőrlésű),

3 EK rum.

 

Krém elkészítése:

  1. A tojássárgákat és a lisztet egy kis tejjel kikeverem.
  2. A fehérjét a felverem az édesítőszerrel.
  3. A tejet felforralom a kettévágott és kikapart vanilia rúddal (a végén a rudat kidobom) és a tojássárgájára öntöm, majd elkeverem.
  4. Visszaszűröm a lábasba és óvatosan elkeverem a kemény habbá vert fehérjével.


Összeállítás:

Egy szép lapos üveg, vagy porcelán tálban szépen elrendezem a babapiskótát, majd meglocsolom a rummal. A megmosott és leszárazott eperből félreteszek díszítés céljából pár szép szemet, majd a többit felszeletelem és a babapiskótára terítem. Ráöntöm és rásimítom a krémet. Tetejét a félretett eperszemekkel díszítem.

Megjegyzések:

  1. Ajánlatos néhány órára a hűtőbe tenni.
  2. Diétás tejszínhabbal kínálom.

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!