Lifehack

Vörösboros málna krémleves

Nagyon finom, nagyon hűsítő, üdítő és frissítő a vörösboros málna krémleves. A nyárnak csak egy részében élvezhető, mert a málna aztán igazán szezongyümölcs. De sebaj, hiszen elkészítheted erdei málnából, vagy akár fagyasztott málnából is. A vörösbor és a konyak miatt gyerekeknek, sofőröknek ne adj belőle!

 

Hozzávalók:

45 dkg málna,

4 tojássárgája,

2 dl tejszín,

2 dl vörösbor,

2 kanál konyak,

késhegynyi őrölt szegfűszeg,

2 ek porcukor.

 

Elkészítése:

A málnából kiveszek egy maréknyit és behűtöm. A többit összeturmixolom, majd hozzámixelem a többi hozzávalót is. Az egészet jól behűtöm, majd csészékbe osztva elosztom a tetejére a behűtött málnaszemeket.

 

Megjegyzés:

Tetejét tejszínhabbal díszítem.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!