Ennél a receptnél a kétféle hozzávaló színbeli eltérését használom ki. Ezeket a kis tekercskéket aztán falatkákra, szendvicsekre, hidegtálakra tehetem, mint egy “modul”. Előre is lehet dolgozni és jelentős mértékben megkönnyíti munkánkat.
Hozzávalók:
Olajban eltett német füstölt lazac
és
olajban eltett norvég füstölt lazac.
Elkészítése:
A két lazacfajtát lecsepegtetem, egymásra helyezem és szorosan feltekerem. Néhány órára a hűtőbe teszem, majd ujjnyi vastag szeletekre vágom. Fogvájóval megtűzve tartósabbak lesznek a tekercsek.
Ötlet:
- Folpack fóliába tekerve hűtőben több napig tárolható.
- Más párosítások is megvalósítók (sajt/sonka, sajt/sajt, stb). Ilyenkor kenjünk közéjük puha vajat, amely aztán fixen összetartja a tekercset.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: