Ugye ismered a debreceni sertéskarajt, a kolbásszal töltött egyben megsütött és szépen felszeletelt különleges sültet? Naná, mindenki ismeri – melegen, vagy akár hidegen egyaránt.
Most engedjük szabadon a fantáziánkat és készítsük el mini változatban!
A mini töltött szűz kreálásának több oka is volt. Egyrészt nagy és behemót szeletek voltak a hagyományos debreceni karaj szeletei, melyeket szinte lehetetlen volt szendvicsekre, falatkákra tenni és csak a hidegtálra tehettem. A másik oka az volt, hogy egy ilyen ételhez “rendesebb méretű” karajra volt szükség, ami csak nagyobb vendégjárás esetén volt logikus. Egy szűzpecsenye feldolgozása igazán gazdaságos. Töltéséhez sok-sok kimondottan vékony kolbászkát árulnak a kereskedelemben (pl. Pick snackkolbász, Bi-Fi, Cabanossi, stb).
Hozzávalók:
1 szűzpecsenye (kb 60 dkg),
2-3 mini snack kolbász (Bi-fi, Cabanossi, Pick snack, stb),
só,
sertészsír,
köménymag,
pár gerezd fokhagyma,
1 kis fej hagyma.
Elkészítése:
Hosszában felszúrom a szűzpecsenyét és megtöltöm a snack kolbásszal (ha kell bekenem sertészsírral – így jobban csúszik). Körben megsózom, megszórom köménymaggal és egy tűzálló edénybe teszem.
Melléteszek néhány fokhagymagerezdet és egy kis fej tisztított hagymát, majd ráöntök egy kanálnyi zsírt és másfél deci vizet. Alufóliával lezárom és kb 220 fokon 25 percig sütöm. Ekkor leveszem róla a fóliát és további 30 perc alatt készre sütöm. Eközben többször megöntözöm a pecsenyelével.
Megjegyzés:
- Éles késsel vékonyan felszeletelem, majd átfedéssel hidegtálra teszem őket.
- Falatkára teszem a szeletet.
- Szendvicsre teszek néhány szeletet.
Ha tetszett a recept, látogass el Grocceni receptoldalára: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: