Ki ne ismerné a boltok polcain sorakozó vagdalthús változatokat?!
Azt viszont nem tudom, hogy hányan olvasták már el a dobozokon feltüntetett összetevőket. Hogy a fenébe kerülhet egy húskonzervként nevezett élelmiszerbe szója, bőrkepép, vérpép stb? Pedig még csak nem is kutyaeledelt kívánunk vásárolni, hanem kis kamránkat szeretnénk feltölteni, illetve a közelgő expedícióhoz tankolnánk be a hazai jó falatokból.
Hozzávalók:
2 kg sertéshús,
fél kg zsírszalonna,
2 ek őrölt feketebors,
6 dkg só.
Elkészítése:
A húsféléket húsdarálón ledarálom, majd alaposan összekeverem a sóval és a borssal. Kis üvegekbe töltöm, az üvegeket lezárom, majd 100 Celsius fokon 1,5 óráig gőzölöm.
Megjegyzések:
- Akár egy évig is eláll.
- A megadott recept csak egy standard alaprecept. Ezt bármilyen módon hozzá igazíthatod a saját ízlésedhez. Lehet mediterrán, mexikói, keleties. Csípőssé is teheted.
- A vagdaltból további hideg és meleg ételeket is varázsolhatsz. Ilyen például a bolognai mártás, vagy akár szeletekre vágva megsütheted, vagy ki is ránthatod.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: