Jogosan kérdezhetné valaki, hogy miként adhat valaki egy ételnek ilyen nevet. Mindjárt ki fog derülni.
Szeretek díszíteni, ételek, szendvicsek tálak megjelenését feldobni, elámítani a vendégsereget. Szóba kerülnek a különféle zöldségek és gyümölcsök, melyekből mindenféle alakokat farag az ember. Általában nincs is semmi probléma, egészen addig, míg az ecetes cékla nem kerül sorra. Mert különben gyönyörű színe és íze kiválóan alkalmassá teszi az ételek díszítésére, de faragni nem, csak kiszúrni lehet belőle – hiszen ezek a szeletek maximum 3 mm-es vastagságúak.
A címben jelölt “Barkács cékla” konzervvel lehetővé válik a háromdimenziós faragás “a cékla 3D”.
Hozzávalók:
2 kg cékla,
1 dl 20 %-os ecet,
15 dkg cukor,
1 ek só,
2 kk köménymag.
Elkészítése:
A céklát megmosom és héjastól megfőzöm. Kihűlés után meghámozom, de ezúttal nem szeletekre, hanem különböző méretű tömbökre vágom. Ráöntöm a felöntőlevet.
Felöntőlé: 7 dl vizet elkeverem a többi hozzávalóval és felforralom.
A céklákat tiszta csavaros üvegbe pakolom, ráöntöm a levet és lezárás után fél óráig sterilizálom.
Megjegyzés:
- Különféle alakzatokat faragok belőle.
- Feldolgozás előtt lecsepegtetem, konyhakreppel leitatom a hasábokat.
- A forgácsokat elfogyasztom.
Ha tetszett a recept, látogass el Grocceni receptoldalára: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: