Hurrá itt a grillszezon, a kempingezés, kerti sütögetés és a nyaralások ideje. Most egy olyan nyárssal ismertetlek meg Benneteket, ahol – a klasszikus rablóhússal ellentétben – a nyárson nincs hagyma, paprika, szalonna, stb, hanem kizárólag maga a megfelelő zsírtartalmú sertéshús. Ne csináld sovány húsból, mert az kiszárad és ehetetlen kemény lesz!
Hozzávalók:
60-70 dkg tarja, vagy hosszúkaraj,
só,
bors,
olaj.
Elkészítése:
A húst kb. 3×3 cm-es kockákra vágom és nyársakra húzom. Sózom, borsozom, majd parázs felett szép pirosra sütöm.
Harmonizálnak hozzá: ajvar, sült paprikasaláta, csókálló hagyma, saláták, hasábburgonya.
Megjegyzések:
-
- Újabban divatba jött, hogy a fentebb említett 3×3-as kockák helyett ca. 2x4x5 centis gyufaskatulyához hasonló téglácskákra vágom a húst. Így csak két oldalt grillezem a húst, hiszen az a kis két centis él hamar átsül.
- Hasábburgonya illik mellé.
- A jobb csúszást az apróra vágott lila hagyma, ajvar, kockára sültpaprika saláta és erős paprika biztosítja.
Ha tetszett a recept, látogass el Grocceni receptoldalára: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: