Lifehack

Készíts otthon ajvart

Hajdanán volt nekünk egy Pritamin nevű paprikakrémünk. Kiválóan alkalmas volt főzésre, illetve sültek mellé, szendvicsekre ízesítésül, díszítésül. Most már hiába keresem a kis 65 grammos fémdobozt a boltok polcain – eltűnt. De itt az ajvar, a délszlávok paprikakrémje. Hasonlóan sokoldalúan bevethető és nagyon finom. A drága bolti verziót miért ne készíthetnénk el otthon?!

 

Hozzávalók:

Fél kg pritaminpaprika,

4-5 padlizsán,

5-6 gerezd fokhagyma,

olaj,

ecet,

só,

bors.

 

 

Elkészítése:

A paprikát és a padlizsánt platnin, vagy a sütő rácsán forgatva hólyagosra, feketére sütöm. A paprikák bőrét hideg vízbe dobás után lehúzom, a padlizsánt pedig meghámozom. A fokhagymával együtt ledarálom, majd összekeverem annyi olajjal, amennyit felvesz. Ecettel, sóval és borssal ízesítem.

 

Megjegyzések:

  1. A pritaminpaprikát helyettesíthetem kápia paprikával, vagy más piros húsú paprikával is.
  2. Ha mindig van a hűtőben, akkor nem kell a húsétel mellé köret, saláta.
  3. Szendvicsekre, falatkákra tehetem.
  4. Nem csak a délszláv húsok (csevap, razsnyica, stb), hanem más sültek, grillételek mellé is passzol.
  5. Üvegekbe rakva, kigőzölve kiválóan konzerválható.

 

Ha tetszett a recept, látogass el Grocceni receptoldalára:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!