Lifehack

Barackos gombóc

A sárgabarack érésekor az emberek többsége a befőzésre (lekvár, befőtt), na meg a hulló barackból készült pálinkára gondol és teljesen elfelejti azt a vissza nem térő lehetőséget, hogy főzésre, sütésre is kiválóan használhatjuk ezt a páratlan gyümölcsöt. Talán még a híres magyar szilvás gombócot is megelőzi a barackos gombóc. Itt aztán tudnak érvényesülni azok az ízek, melyeket ezen gyümölcs hordoz magában. Próbáld ki Te is a barackos gombócot! Előtte egy igazi ágyas barackpálinka lehet az aperitív. A gombóc mellé pedig tégy a tányérodra egy jó kanálnyi házi baracklekvárt! Jó étvágyat!

 

Hozzávalók:

6 közepes krumpli,

3 tojás,

5 dkg vaj,

só,

liszt,

80 dkg sárgabarack (érett),

cukor,

őrölt fahéj,

zsemlemorzsa,

olaj.

 

Elkészítése:

Héjában megfőzöm, majd hámozás után még melegen áttöröm a krumplit. Hozzáadom a vajat, sót, a tojásokat és annyi lisztet, amennyit felvesz (nem túl sokat). A tésztának rétestésztához hasonló állagúnal kell lennie. Meggyúrom és kisodrom. Akkora kockákra vágom, melyek elegendőek egy fél barack betakarására. A barackot kimagozommajd a közepüket megtöltöm fahéjas cukorral. A barackos négyzetekből gombócokat formálok. Forró sózott vízben kifőzöm, majd lecsepegtetem őket. Olajon, vagy vajon megpirítom a zsemlemorzsát, majd megforgatom benne a forró gombócokat.

 

Megjegyzés:

  1. Pirított morzsában forgatjuk meg, majd megszórjuk fahéjas porcukorral.
  2. Adhatunk mellé baracklekvárt és friss barackot.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!