Lifehack

Sült paprikasaláta

A délszlávok azért tudnak valamit. Főleg Horvátországban kapható a sült paprikasaláta. Alig néhány hozzávalóból csinálják a legfinomabb köretet és salátát. Csak meg kell sütni, vagy grillezni a piros húsú paprikát, lehúzni az égett héját és mehet is az ecetes-olajos-fokhagymás marinádba. Már másnaptól tálalhatod és biztos sikered lesz vele.

 

Hozzávalók:

1 kg piros húsú paprika (kápia, pritamin, stb),

3 ek olaj,

6-8 nagy gerezd fokhagyma,

1 ek só,

1 ek cukor,

3 ek ecet,

2 ek apróra vágott petrezselyemzöld.

 

 

Elkészítése:

A paprikákat roston, időnként megforgatva barnulásig sütöm. Tíz percre beleteszem egy műanyag ételtartó dobozba, hogy könnyen lejöjjön a héja. Még melegen lehámozom és hosszában félbevágom őket. Az olajból, sóból, cukorból, ecetből, zúzott fokhagymából páclevet készítek és beleforgatom a paprikákat. Jól behűtve legalább egy napig érlelem.

 

Megjegyzések:

  1. Nagyon mutatós, bármilyen hideg, vagy meleg ételt díszíthetsz vele.
  2. Ha mindig van a hűtőben, akkor nem kell a húsétel mellé köret, saláta.
  3. Nagy nyári melegben önállóan is fogyasztható.
  4. Italozásnál jól esik két pohár között egy-egy paprika.
  5. Olaját ne öntsd ki, mert főzhetsz, vagy tálalhatsz vele!
  6. Délszláv recept.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!