A délszlávok azért tudnak valamit. Főleg Horvátországban kapható a sült paprikasaláta. Alig néhány hozzávalóból csinálják a legfinomabb köretet és salátát. Csak meg kell sütni, vagy grillezni a piros húsú paprikát, lehúzni az égett héját és mehet is az ecetes-olajos-fokhagymás marinádba. Már másnaptól tálalhatod és biztos sikered lesz vele.
Hozzávalók:
1 kg piros húsú paprika (kápia, pritamin, stb),
3 ek olaj,
6-8 nagy gerezd fokhagyma,
1 ek só,
1 ek cukor,
3 ek ecet,
2 ek apróra vágott petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A paprikákat roston, időnként megforgatva barnulásig sütöm. Tíz percre beleteszem egy műanyag ételtartó dobozba, hogy könnyen lejöjjön a héja. Még melegen lehámozom és hosszában félbevágom őket. Az olajból, sóból, cukorból, ecetből, zúzott fokhagymából páclevet készítek és beleforgatom a paprikákat. Jól behűtve legalább egy napig érlelem.
Megjegyzések:
- Nagyon mutatós, bármilyen hideg, vagy meleg ételt díszíthetsz vele.
- Ha mindig van a hűtőben, akkor nem kell a húsétel mellé köret, saláta.
- Nagy nyári melegben önállóan is fogyasztható.
- Italozásnál jól esik két pohár között egy-egy paprika.
- Olaját ne öntsd ki, mert főzhetsz, vagy tálalhatsz vele!
- Délszláv recept.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: