Lifehack

Olasz jeges céklaleves

Óriási hőség jön és mindenki valami hűtött táplálékot venne magához. Most megosztom Veletek a Crema di barbabietola, azaz a hideg céklakrém leves receptjét. A legnagyobb gond egyébként a cékla beszerzése a nyár közepén, de szerintem ez is megoldható valahogy. A céklagumókat feltétlenül érintetlen állapotban kell a főzővízbe tenni, hogy íze és festékanyaga ne vesszen el. A hűtőben több napig is eláll.

 

Hozzávalók:

3 cékla (közepes méretű),

2 dl zöldségleves,

500 ml joghurt,

1/2 kk só,

1 kk cukor,

késhegynyi őrölt fekete bors,

1 ek metélőhagyma (snidling).

 

Elkészítése:

Az érintetlen céklákat fedő alatt puhára főzöm, majd hűlni hagyom. Meghámozom, majd nagyobb darabokra vágom őket. Mixerben összepürésítem a zöldséglevessel, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót. jéghidegen tálalom.

 

Megjegyzés:

  1. A fehér abroszt és ruhaneműt bizony könnyen megfogja.
  2. Gusztusos tálalásánál csak a fantáziánk szabhat határokat.
  3. Tetejét vékony metéltre vágott főtt céklával díszíthetem.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!