Óriási hőség jön és mindenki valami hűtött táplálékot venne magához. Most megosztom Veletek a Crema di barbabietola, azaz a hideg céklakrém leves receptjét. A legnagyobb gond egyébként a cékla beszerzése a nyár közepén, de szerintem ez is megoldható valahogy. A céklagumókat feltétlenül érintetlen állapotban kell a főzővízbe tenni, hogy íze és festékanyaga ne vesszen el. A hűtőben több napig is eláll.
Hozzávalók:
3 cékla (közepes méretű),
2 dl zöldségleves,
500 ml joghurt,
1/2 kk só,
1 kk cukor,
késhegynyi őrölt fekete bors,
1 ek metélőhagyma (snidling).
Elkészítése:
Az érintetlen céklákat fedő alatt puhára főzöm, majd hűlni hagyom. Meghámozom, majd nagyobb darabokra vágom őket. Mixerben összepürésítem a zöldséglevessel, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót. jéghidegen tálalom.
Megjegyzés:
- A fehér abroszt és ruhaneműt bizony könnyen megfogja.
- Gusztusos tálalásánál csak a fantáziánk szabhat határokat.
- Tetejét vékony metéltre vágott főtt céklával díszíthetem.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: