Lifehack

Hideg meggyleves

Itt a nyár és valahogy a könnyedebb, üdítő-hűsítő ételeket kívánja az ember. És hát szerencsére itt van a meggyszezon is. Mi ugyan egész évben készítjük, de azért a friss meggyből az igazi. Szóval a legnagyobb kedvenc hideg gyümölcsleves a Hideg meggyleves. Persze nem csak ebédre fogyasztjuk, hanem egyszerre egy nagyobb mennyiséget készítve mindig ott kuksol a hűtőben. Munka után például a legjobb desszert, de visszük strandra, kirándulásra, sőt még a munkahelyre is. Ilyenkor szoktak irigykedve nézni a kollégák, kolléganők.

 

Hozzávalók:

60 dkg friss meggy,

16 dkg cukor,

8 szem szegfűszeg,

1 g fahéj,

1 dl citromlé, (1 citrom leve),

fél dkg só,

2 dl tejszín,

2 dl tej,

5 dkg liszt,

1 dl vörösbor,

3 cl konyak.

 

Elkészítése:

7,5 dl hideg vízben felteszem a kimagozott meggyet. Hozzáadom a cukrot, sót, szegfűszeget, fahéjat, citromlevet és felfőzöm. Mikor puha a meggy, hozzáöntöm az előzőleg felforralt tejet, amelyet behabartam a tejszínnel elkevert liszttel, majd felforralom. Utána hozzáöntöm a vörösbort és leveszem a tűzről. Tálalás előtt kiveszem a szegfűszeget és a fahéjat, majd belekeverem a konyakot.

 

Megjegyzés:

  1. A benne lévő alkohol miatt nem való sofőröknek és gyerekeknek.
  2. Ajánlatos a szegfűszeget és a fahéjat kis tüllzacskóban a levesbe főzni, így könnyebben kivehető belőle.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!