Lifehack

Narancsos mogyorótorta (liszt, vaj és cukormentes)

A diétás édességek sorát bővíti a merész párosítású Narancsos mogyorótorta. A csonthéjas ízt üdítő módon egészíti ki az üdítő citrusféle. A Toportorta és a Villányi mandulatorta sikerén felbuzdulva alkottam a receptet.

Ezúttal is sikerült vendégül látni a laktózérzékeny, gluténérzékeny és cukorbeteg vendégeket. Sőt, azt vettem észre, hogy egy ideje az “egészséges” családtagok is kerülik a cukor és liszt bevitelét.

Próbáld ki Te is a receptet! Nem fogsz csalódni.

 

Hozzávalók:

10 tojás,

2 + 3 ek Canderel,

30 dkg mogyoró,

2 nagyobb narancs leve.

 

Elkészítése:

  1. A tojások fehérjét az édesítőszerrel habbá verem és belekeverem az őrölt mogyorót.
  2. Egy sütőpapírral beborított gáztepsibe terítem és lassú tűznél 15 – 20 percig sütöm.
  3. 8 sárgáját, a narancsok kicsavart levét, 3 evőkanál Canderelt gőz felett felforralok és habverővel keverve sűrű krémmé főzöm.
  4. A lapból 4 hosszúkás lapot vágok, megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal bevonom.

 

Megjegyzések:

  1. Nagyon finom a “minden mentes” tortaféle.
  2. A sütés során marad két tojássárgája, melynek okos felhasználásához ötleteket találhatunk a “Ha sok a sárgája” című pont alatt.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!