Mindenki ismeri a Budapest módra készített ételeket, igazán magyaros, híres mindegyik. De most lepjük meg családtagjainkat és vendégeinket egy teljesen újszerű változatával. Készítsük el hidegen! Az alapanyagok szinte teljesen megegyeznek a klasszikus testvéreinél ismertekkel.
Hozzávalók:
10 szelet kb 10 dekás sertéskarajszelet,
3 + 3 ek olaj,
1 ek só,
7 dkg libamáj,
7 dkg szeletelt gomba,
5 dkg hagyma,
5 dkg zöldborsó,
1 gerezd fokhagyma.
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfolom és átfedéssel egy nagy lapot rakok ki belőlük. Az olajban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom gombaszeleteket, majd együtt pirítom 4-5 percig. Sózom, borsozom, majd beleteszem a borsót, a zúzott fokhagymát és mindjárt felöntöm fél dl vízzel. Lefedve tíz percig párolom és beleteszem a felkockázott libamájat. A sózott húsra teszem a ragut, szorosan feltekerem és több helyen átkötöm egy zsinórral. Beletekerem egy nagy darab alufóliába. Egy tepsibe teszem, aláöntök egy deci vizet és lefedve a sütőbe teszem. Kb. 200 fokos sütőben 40 percig lesz a fóliában, mikor is azt lebontom róla, meglocsolom 3 kanál olajjal és most már fedetlenül visszateszem a sütőbe. Itt időnként a sütőzsiradékkal meglocsolva szép pirosra sütöm.
A tekercset hűlni hagyom, majd vékonyan felszeletelem.
Megjegyzések:
- Nagyon mutatós, újszerű hidegkonyhai készítmény.
- Hidegtálakra, szendvicsekre, falatkákra teszem.
- A libamáj lehet sovány, vagy kövér (esetleg csirkemáj)
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: