Lifehack

Frank rostélyostekercs

Németországban Lotte látott bennünket vendégül az ételre. Ez ott valahogy nemzeti étel, mint nálunk a töltött káposzta. A pikáns elkészítésben van a dolog nyitja, hiszen mustár, bors, csemegeuborka és hagyma alkotja ezt a csodálatos ízharmóniát. A sűrítésnél kukoricakeményítőt használ, így aztán “adunk az egészségnek”. És hát persze a gyorsfőző edény (nálunk kukta) gondoskodik róla, hogy öregebb marhából is vaj puha legyen az alkotásunk.

 

Hozzávalók:

1 kg rostélyos,

2 fej hagyma,

3-4 közepes csemegeuborka,

zsír, vagy olaj,

törött fekete bors,

1 ek kukoricakeményítő,

só,

1 dl fehérbor,

2 dl húsleves (vagy 2 dl víz és egy leveskocka).

 

Elkészítése:

A rostélyost kicsontozom, faggyúját leszedem, vékony szeletekre vágom, majd kiklopfolom. A hagymát félkarikákra vágom. A hússzeleteket besózom, borsozom és egyik felüket bekenem mustárral. Rászórom a hagymacsíkok felét, valamint a karikákra vágott csemege uborkát. Szorosan feltekerem, majd megtűzöm egy hústűvel. A kuktában olajat hevítek, majd körben megpirítom rajta a hústekercseket. Rászórom a hagyma másik felét, majd időnként megmozgatva üvegesre pirítom. Sózom, majd ráöntöm a bort, a húslevest és lezárom. 60 percig főzöm. Kinyitom, kiszedem a húsroládokat, a hústűket kiveszem. A szaftba keverek még egy kanálka mustárt, a keményítőt és alaposan elkeverem. A roládokat visszatéve jól összeforralom.

 

Megjegyzések:

  1. A vendégeknek is ízleni fog.
  2. Német gombóccal, vagy spagettivel tálalom.
  3. Kukta hiányában lábasban is elkészíthető. Itt figyelni kell arra, hogy időnként pótoljuk az elpárolgó folyadékot!
  4. Salátát, vagy savanyúságot kínálok mellé.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!