A korábbi közzétételt egészítem ki egy újabb változattal. Itt már mindenki tudja, hogy régi családi receptről van szó. Óriási a sikere a Cafeblog-on.
Egyszer aztán egy karácsonyon adódott egy speciális helyzet. Olyan vendégeket fogadtunk, kik között volt laktózérzékeny, gluténérzékeny és cukorbeteg.
Nosza, akkor alkossunk egy olyan édességet, amely mindenkinek ízlik és egyben teljesíti is a különféle diéták szerinti elvárásokat.
Hozzávalók:
10 tojás,
30 dkg Eritrit,
30 dkg darált dió,
2 kanál cukor,
2 kanál kakaó,
30 dkg laktózmentes vajféle (Free-from, vagy Liga margarin).
Elkészítése:
- A tojások fehérjét az édesítőszerrel habbá verem és belekeverem a diót.
- Egy kizsírozott, lisztezett gáztepsibe terítem és 170 fokon 15-20 percig sütöm.
8 sárgáját, 2 kanál cukrot, a kakaót és 2 kanál vizet gőz felett felforralok, lehűtöm és 30 dkg vajat keverek el benne jó habosra. - A lapból 4 hosszúkás lapot vágok, megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal bevonom.
Megjegyzések:
- Tálalás előtt várni kell egy napot, hogy puhuljon.
- Nagyon finom, de meglehetősen tömény.
- Ízében, élvezeti értékében nem marad el a klasszikus változattól.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: