Újabb hidegen felszelhető csirkemell-sültet tudatok Veletek. Ez hasonlít a borsos csirkemellhez, de most a bevonat darált dióval “enyhül”. Kiválóan alkalmazható hidegtálakhoz, vagy szendvicsek, falatkák készítéséhez. A darált dió valami nagyon különleges ízt kölcsönöz neki.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé,
só,
10 dkg őrölt dió,
2 dkg durvára őrölt fekete bors,
olaj,
só.
Elkészítése:
A csirke-mellfilé darabokat sóval bedörzsölöm és egy tűzálló tálba teszem. Ráöntök kb 3 ek olajat és 3 ek vizet és lefedve 200 fokon 30 percig párolom. A tetejét levéve további 15 percig sütöm, mialatt többször meglocsolom a pecsenyelével. A végén egy mélytányérban összekeverem a darált diót és a borsot, majd beleforgatom a már kisült, de még forró csirkemelleket. Hűlni hagyom, majd hidegen szelem fel.
Megjegyzések:
- Habár hideg sültként tesszük közzé, természetesen melegen is tálalhatod.
- Jó kis szendvicseket, kanapékat készíthetsz belőle.
- A hidegtál dísze lehet zöldségekkel, gyümölcsökkel körítve, díszítve.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: