Ritkán készítesz marhahúsos ételeket? Félsz, hogy kemény lesz a hús? Akkor figyelmedbe ajánlom a Szalonnás rostélyostekercset. Méltán fog színt vinni a már-már unalmassá vált szaftos ételeid tárházába. Nem szabad megállni a pörköltek, paprikások és tokányok szintjén. Amellett se menjünk el, hogy csak oda kell tenni a kuktába és a maradék időben bőven lesz időd köretet, vagy salátát készíteni, vagy akár egy kicsit a nettel is foglalkozni. A szalonnától pedig nem kell félni – pontosan annyira fog az ételbe beleintegrálódni amennyire szügséges. Biztos lesz a sikered!
Hozzávalók:
1 kg rostélyos,
10 dkg füstölt szalonna,
zsír,
törött fekete bors,
kevés liszt,
só,
1 dl fehérbor,
1 dl húsleves.
Elkészítése:
A rostélyost kicsontozom, faggyúját leszedem, vékonyan felszeletelem és kiklopfolom. A szalonnából kb 1x1x10 centis csíkokat vágok. A hússzeleteket sózom, borsozom, mindegyikbe teszek egy szalonnacsíkot, majd feltekerem és hústűvel, vagy fogvájóval megtűzöm. A kuktába teszek egy jó fakanálnyi zsírt, felhevítem és megforgatom benne a hústekercseket. Megszórom borssal, megstaubolom a liszttel és beleteszem a bort és a húslevest. Lezárom és a jelzéstől számítva bő egy óráig főzöm.
Megjegyzések:
- Rizzsel, galuskával, burgonyapürével, vagy krokettel tálalom.
- Kukta hiányában lábasban is elkészíthető. Itt figyelni kell arra, hogy időnként pótoljuk az elpárolgó folyadékot!
- Staubolás = megszórás.
- Salátát, vagy savanyúságot kínálok mellé.
- Zsír helyett modern módon olajjal is készíthetem.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: