Lifehack

Szalonnás rostélyostekercs

Ritkán készítesz marhahúsos ételeket? Félsz, hogy kemény lesz a hús? Akkor figyelmedbe ajánlom a Szalonnás rostélyostekercset. Méltán fog színt vinni a már-már unalmassá vált szaftos ételeid tárházába. Nem szabad megállni a pörköltek, paprikások és tokányok szintjén. Amellett se menjünk el, hogy csak oda kell tenni a kuktába és a maradék időben bőven lesz időd köretet, vagy salátát készíteni, vagy akár egy kicsit a nettel is foglalkozni. A szalonnától pedig nem kell félni – pontosan annyira fog az ételbe beleintegrálódni amennyire szügséges. Biztos lesz a sikered!

 

Hozzávalók:

1 kg rostélyos,

10 dkg füstölt szalonna,

zsír,

törött fekete bors,

kevés liszt,

só,

1 dl fehérbor,

1 dl húsleves.

 

Elkészítése:

A rostélyost kicsontozom, faggyúját leszedem, vékonyan felszeletelem és kiklopfolom. A szalonnából kb 1x1x10 centis csíkokat vágok. A hússzeleteket sózom, borsozom, mindegyikbe teszek egy szalonnacsíkot, majd feltekerem és hústűvel, vagy fogvájóval megtűzöm. A kuktába teszek egy jó fakanálnyi zsírt, felhevítem és megforgatom benne a hústekercseket. Megszórom borssal, megstaubolom a liszttel és beleteszem a bort és a húslevest. Lezárom és a jelzéstől számítva bő egy óráig főzöm.

 

Megjegyzések:

  1. Rizzsel, galuskával, burgonyapürével, vagy krokettel tálalom.
  2. Kukta hiányában lábasban is elkészíthető. Itt figyelni kell arra, hogy időnként pótoljuk az elpárolgó folyadékot!
  3. Staubolás = megszórás.
  4. Salátát, vagy savanyúságot kínálok mellé.
  5. Zsír helyett modern módon olajjal is készíthetem.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!