Lifehack

Hagymás májas üvegben

Gondoltál már arra, hogy egy idő után nagyon unalmasak lehetnek a gyári májkonzervek, pástétomok? Gondoltál már arra, hogy ezen változtatni kell? Hát akkor épp itt az alkalom, hogy a magunk urai legyünk! Készítsünk ezúttal hagymás májast! Érdekes fűszerezése teszi különlegessé és ízvilága messze a gyári termékek fölé emeli a mi konzervünket. Persze a fűszerezésen bárki módosíthat és kialakíthatja saját ízvilágát. A saját májpástétomunk nem tartalmaz “E-betűs” hozzávalókat, tudjuk, hogy mi van benne és olcsóbb is, mint a konzervgyári.

Ne feledjük, hogy a májkrémek, májpástétomok nem fitnesz ételek, hiszen jelentős a zsírtartalmuk.

 

Hozzávalók:

Fél kg sertésmáj,

30 dkg borjúhús,

2 kg zsíros sertéscsászár,

25 dkg hagyma,

1 fakanál zsír,

6 dkg só,

2 púpozott ek őrölt fehérbors,

1 ek majoranna,

2 csapott tk őrölt szegfűbors,

1 csapott tk őrölt szerecsendió,

1 tk gyömbér,

1 csapott tk őrölt fahéj,

2 csészényi abalé.

 

Elkészítése:

A császárhúst mintegy 70 percig főzöm, a májat és a borjúhúst csak 5 percig. A hagymát apróra vágom és kevés zsíron üvegesre pirítom. Az összes hozzávalót keresztülengedem egy 3 mm-es tárcsán, összekeverem a többi hozzávalóval. Felfelé szélesedő üvegekbe töltöm és 100 fokon 1,5 óráig sterilizálom.


Megjegyzések:

  1. Akár egy évig is eláll.
  2. Az üveget fél percre meleg vízbe állítva a májas könnyen kicsúsztatható belőle.
  3. A májast felszeletelve szendvicsekre, vagy hidegtálra téve tálalhatom.
  4. Ha az üvegeket felcímkézem, akkor akár kedves ajándék is válhat belőle.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is:  http://www.grocceni.com

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!