Lifehack

Borjúmájas üvegben

A kereskedelemben kapható májkrém- és pástétomkonzervek sokszor unalmasak, “konzerv ízűek” és tele vannak mindenféle állományjavító, tartósító és nem túl bizalomgerjesztő kitöltőanyaggal. Ha egyszer vesszük a fáradságot és elolvassuk az összetételt, akkor a következő szavakkal találkozhatunk: vérpép, bőrkepép, szójaliszt, ipari szalonna, stb). Hát kell ez nekünk? A saját májpástétomunk nagyon finom, az ízlésünk szerint készül, na és persze tudjuk, hogy mi van benne.

Egy dolgot azért meg kell említenünk. A májkrémek, májpástétomok nem fitnesz ételek, hiszen jelentős a zsírtartalmuk.

 

Hozzávalók:

Fél kg borjúmáj,

1 fakanál zsír,

15 dkg borjúhús,

15 dkg füstölt szalonna,

25 dkg sertéslapocka,

3 ek keményítő,

3 dl erőleves,

1 ek só,

1 ek majoranna,

1 ek kakukkfű,

1 tk fűst ízű só,

1 tk őrölt bors,

2 gerezd fokhagyma,

1 nagy fej hagyma.

 

Elkészítése:

A zsíron lassan átsütöm a felszeletelt borjúmájat, majd a többi hússal, a hagymával és a fokhagymával együtt ledarálom. A húslevesben mintegy 20 percig főzöm a fűszereket és összekeverem a darált hússal. Üvegekbe töltöm, légmentesen lezárom és 100 fokon egy és háromnegyed órán át sterilizálom.


Megjegyzések:

  1. Akár egy évig is eláll.
  2. A borjúmájat helyettesíthetem sertés-, baromfi-, marha-, illetve vadmájjal is.
  3. Ha az üvegeket felcímkézem, akkor akár ajándék is lehet belőle.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!