Ha már itt a lecsófőzés ideje, akkor próbáljunk ki egy különlegességet, a Baszk lecsót! Otthon, vagy bográcsban egyaránt el lehet készíteni és hát a bográcsos megoldás sokkal finomabb – annak ellenére, hogy a tálalásnál egy kicsit több odafigyelést igényel. Ők több paradicsomot használnak és olivaolajjal készítik. Mint a baszkok, mi is adjunk hozzá némi csípősséget (belefőzött csípős paprikával, vagy a tányérunkon megvalósított “utánaerősítéssel”)!
Hozzávalók:
2 fej hagyma,
1-1 piros és zöld paprika,
1 dl olivaolaj,
fél kg paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
6 tojás,
vékonyra szelt Jambon de Bayonne sonka.
Elkészítése:
A paprikákat kimagozom és kis darabokra vágom. Olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a paprikákat, majd 5 percig párolom. Most hozzáadom a felkockázott paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom és fedő nélkül 15-20 percig párolom. A tojásokból rántottát készítek. A piperade-t és a rántottát egy tálra halmozom, a tetejére pedig a vékony sonkaszeletek jönnek.
Megjegyzés:
- A spanyol sonkát kiválthatom más sonkafélével is.
- Puha kenyérrel tálalom.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: