Nagyon finom, nagyon hűsítő, üdítő és frissítő a vörösboros málna krémleves. A nyárnak csak egy részében élvezhető, mert a málna aztán igazán szezongyümölcs. De sebaj, hiszen elkészítheted erdei málnából, vagy akár fagyasztott málnából is. A vörösbor és a konyak miatt gyerekeknek, sofőröknek ne adj belőle!
Hozzávalók:
45 dkg málna,
4 tojássárgája,
2 dl tejszín,
2 dl vörösbor,
2 kanál konyak,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
2 ek porcukor.
Elkészítése:
A málnából kiveszek egy maréknyit és behűtöm. A többit összeturmixolom, majd hozzámixelem a többi hozzávalót is. Az egészet jól behűtöm, majd csészékbe osztva elosztom a tetejére a behűtött málnaszemeket.
Megjegyzés:
Tetejét tejszínhabbal díszítem.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: