Hazánk egyik legnépszerűbb nyári étele a lecsó. Miért ne készítsük el szabad tűzön, bográcsban? Higgyétek el, hogy teljesen más, kissé füstös íze lesz a lángtól, szálló pernyétől. Mindenkinek van valami kedvenc kiegészítője (tarhonya, rizs, tojás, kolbász, virsli), amivel aztán egyénivé teszi a lecsót. Sokat csípősen, sőt méregerősen szeretik – jómagam is ezek közé tartozom. Aki nem szereti a szalonnát, az hagyja el belőle. Azonban anélkül sokkal diétásabb lesz a lecsónk.
Hozzávalók:
30 dkg húsos füstölt szalonna,
5 dkg zsír, vagy 1 dl olaj,
1 kg hagyma,
2,5 kg zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva,
1 kg paradicsom nyolc felé vágva,
2 ek pirospaprika,
5 gerezd fokhagyma,
1 ek cukor,
só.
Elkészítése:
A bográcsban a zsíron megolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedő alatt puhára párolom. Szükség esetén cukorral ízesítem.
Megjegyzés:
- Belefőzött kolbász, virsli nem rontja el.
- Puha kenyérrel tálalom.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: