Lifehack

Lecsó bográcsban

Hazánk egyik legnépszerűbb nyári étele a lecsó. Miért ne készítsük el szabad tűzön, bográcsban? Higgyétek el, hogy teljesen más, kissé füstös íze lesz a lángtól, szálló pernyétől. Mindenkinek van valami kedvenc kiegészítője (tarhonya, rizs, tojás, kolbász, virsli), amivel aztán egyénivé teszi a lecsót. Sokat csípősen, sőt méregerősen szeretik – jómagam is ezek közé tartozom. Aki nem szereti a szalonnát, az hagyja el belőle. Azonban anélkül sokkal diétásabb lesz a lecsónk.

 

Hozzávalók:

30 dkg húsos füstölt szalonna,

5 dkg zsír, vagy 1 dl olaj,

1 kg hagyma,

2,5 kg zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva,

1 kg paradicsom nyolc felé vágva,

2 ek pirospaprika,

5 gerezd fokhagyma,

1 ek cukor,

só.

 

Elkészítése:

A bográcsban a zsíron megolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedő alatt puhára párolom. Szükség esetén cukorral ízesítem.

 

Megjegyzés:

  1. Belefőzött kolbász, virsli nem rontja el.
  2. Puha kenyérrel tálalom.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!