Itt aztán nem szólhat egyetlen finnyás természetű egy szót sem, hogy “megenném én, de a főzés közben olyan erős szaga van”. Kiváló ötlet a pacalt bográcsban főzni, csak hát ne lenne olyan hosszú a főzési ideje. Hát erre találták fel az előfőzött pacalt. Szinte mindegyik multi áruházban kapható 1 kg-os zacskókban 1200-1400 forintos áron. Előfőzött, hófehér, csíkozott. Én azért kiáztatom még egyszer és a valóban ésszerű falatnyi darabokra vágom. Már eleve csípősre főzöm, hogy aztán rendesen lehessen rá inni. A bátrabbak persze brutál módon beerősítik, hogy meg is izzadjanak tőle.
Hozzávalók:
5 kg előfőzött pacal,
1,2 kg hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
12 ek paprika,
20 dkg zsír, vagy 3 dl olaj,
2 kk őrölt bors,
só.
Elkészítése:
A pacalt csíkokra vágom. Az apróra vágott hagymát a zsíron, vagy olajon üvegesre pirítom, rászórom a paprikát, megkeverem, aztán közvetlen utána beleteszem a felcsíkozott pacalt, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom és tovább pirítom. Egész kevés vízzel eloltom és kis lángon párolom. Időnként megkevergetve mindig csak egy kevés vizet öntök hozzá. Készre főzöm, vízzel beállítom szaftjának sűrűségét, ha kell sózom.
Megjegyzés:
- Igazi férfiétel.
- Tehetek még bele 1-2 feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot is.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: